Παράδοση κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμαρχο Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλο

Δήμος Παλαίου Φαλήρου
Παράδοση κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμαρχο Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλο

Παράδοση κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμαρχο Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλο:

Γ. Πατούλης: «Κάθε μέρα προσθέτουμε άλλο ένα σημαντικό λιθαράκι στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να γυρίσουμε οριστικά σελίδα στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας»
Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Αττική, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης παρέδωσε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης στο Δημαρχείο Π. Φαλήρου, για χωριστή συλλογή πλαστικών μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γ. Φωστηρόπουλος, ο οποίος επισήμανε το ισχυρό ενδιαφέρον που δείχνει διαχρονικά ο κ. Πατούλης σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διατήρηση του περιβάλλοντος αλλά και της πρόληψης όπως και της προαγωγής υγείας. «Πρόκειται για έναν Περιφερειάρχη ο οποίος στηρίζει έμπρακτα τους Δήμους και προσωπικά έχω μία συνεχή ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μαζί του για σημαντικά θέματα του Δήμου στα οποία από κοινού δίνουμε λύσεις. Αλλά και ως Αντιπρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων όπου Πρόεδρος είναι ο Περιφερειάρχης γνωρίζω εκ των έσω την έμφαση που δίνει σε πολιτικές πρόληψης υγείας, οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες για τους πολίτες ιδιαίτερα αυτή την περίοδο», σημείωσε.
Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον κ. Φωστηρόπουλο για την εποικοδομητική συνεργασία, επισημαίνοντας πως χωρίς χρονοτριβές συνεχίζεται η εντατική προσπάθεια της Περιφέρειας για να γίνει η Αττική πιο «πράσινη» και πιο υγιής για τους πολίτες της. «Παράλληλα υλοποιούμε εντατικά και σημαντικά αναπτυξιακά έργα, όπως είναι γνωστό εδώ στο παραλιακό μέτωπο, με στόχο να ενισχύσουμε τη δυναμική και τις τοπικές οικονομίες όλων των όμορων Δήμων, όπως είναι το Παλαιό Φάληρο.
Στο Δημαρχείο παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Π. Φαλήρου Γ. Ασημακόπουλος και Ν. Γιάκοβλεφ.
Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου τόνισαν τα εξής:
Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα εδώ στο Παλαιό Φάληρο με έναν εξαιρετικό και έμπειρο Δήμαρχο τον Γ. Φωστηρόπουλο. Σύμφωνα με το πρόγραμμά μας παραδώσαμε στον Δήμαρχο κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, βάζοντας άλλο ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την αποτελεσματική διαχείριση στερεών αποβλήτων της Αττικής μας. Η προσπάθειά μας να κάνουμε πιο πράσινη την Αττική δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς της συνδρομή των Δήμων και στην προκειμένη περίπτωση χαίρομαι γιατί ο κ. Φωστηρόπουλος έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα περιβάλλοντος και είναι σημαντικός σύμμαχός μας στην προσπάθεια να κάνουμε πιο πράσινες τις πόλεις μας. Για να υλοποιήσουμε το όραμά μας, απαιτείται εντατική προσήλωση και πιστή εφαρμογή του προγράμματός μας για την ανακύκλωση. Καλή δύναμη Γιάννη μου και ξέρω ότι θα αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο όλα τα εργαλεία που σου παρέχουμε προς όφελος του περιβάλλοντος.
Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος
Το 2020 σε μία μεγάλη εκδήλωση στο Ζάππειο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης μας έβαλε ένα καινούργιο στόχο, ένα στόχο να κάνουμε τις πόλεις μας πιο πράσινες μέσα από την ανακύκλωση. Σε αυτή την προσπάθεια λοιπόν δεν έμεινε μόνο στα λόγια. Ήδη στον Δήμο του Παλαιού Φαλήρου μετά τους καφέ κάδους βιοαποβλήτων, παραλαμβάνουμε τους εσωτερικούς κάδους ώστε να συνεχίσουμε τα ρεύματα της ανακύκλωσης σε ό,τι αφορά τα μέταλλα, το χαρτί και το πλαστικό. Σε αυτή την προσπάθεια -επειδή δεν ξεχνάει το Παλαιό Φάληρο κύριε Περιφερειάρχα- θέλουμε να σας υποσχεθούμε όλοι εδώ, ολόκληρη η ομάδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε, αυτό το οποίο εσείς έχετε οραματιστεί, να το συνεχίσουμε και στην όμορφη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου. Ενωμένοι συνεχίζουμε, για την επίτευξη του οράματός σας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή