Νάσος Ηλιόπουλος : Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση αφήνει 24.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλιόπουλος : Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση αφήνει 24.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίου

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό “Ionian TV”, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Τάσο Θεοδόση​:

«Να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο για την παιδεία», καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού“Ionian TV”και το δημοσιογράφο Τάσο Θεοδόση.

«Η ΝΔ φέρει την πλήρη ευθύνη για τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις που εύλογα έχει προκαλέσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο, το οποίο φέρνει -με αυταρχικό τρόπο- προς ψήφιση εν μέσω lockdown και με τις σχολές κλειστές», σημείωσε, τονίζοντας ότι με το νόμο αυτό «24.000 μαθητές και μαθήτριες, που αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές, θα μείνουν εκτός πανεπιστημίου». «Είναι βαθιά αντιπαιδαγωγικό», πρόσθεσε, «να αλλάζει μία κυβέρνηση τους κανόνες για την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο, την ώρα που “τρέχει” η σχολική χρονιά».

Ακόμα, «τη στιγμή που θα έπρεπε να προετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα της πανδημίας», είπε ο Ν. Ηλιόπουλος, «η κυβέρνηση επιλέγει να προσλάβει 1.000 ειδικούς φρουρούς και να φτιάξει ένα μόνιμο αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια, κάτι που δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, παρά μόνο στην Τουρκία του Ερντογάν».

Αναφερθείς στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας για τη στήριξη της οικονομίας, έκανε λόγο για «ίδια συνταγή από τη ΝΔ, που φέρνει ολοένα πιο κοντά τα λουκέτα, τις απολύσεις και την αύξηση της ύφεσης». «Το 2020 η Ελλάδα θα καταγράψει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ύφεσης στην ευρωζώνη –αν όχι το μεγαλύτερο- και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους», σημείωσε. «Η κυβέρνηση πρέπει να τώρα να προχωρήσει σε ισχυρές δημόσιες δαπάνες γιατί αργότερα η οικονομία θα το πληρώσει πολύ ακριβά», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να επιδοτήσει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στους πληττόμενους κλάδους, να μετατρέψει την επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση και να εφαρμόσει ένα σχήμα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, με διαγραφή ενός μέρους του και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε δόσεις», ανέφερε.

Όσον αφορά την πανδημία, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της αποτυχίας». «Η ΝΔ αρνείται να ενισχύσει τη δημόσια υγεία, αρνείται να προχωρήσει σε επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών, με αποτέλεσμα το ΕΣΥ να πιέζεται αφόρητα και να έχει γίνει μονοθεματικό», εξήγησε, υπογραμμίζοντας ότι «τα σχολεία άνοιξαν και πάλι χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας για να αναγκαστούμε πολύ γρήγορα να τα ξανακλείσουμε, τα τεστ δεν συνταγογραφούνται, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει η διασπορά του ιού στους μαζικούς χώρους εργασίας».

Τέλος, σχετικά με το κορονογλέντι στο οποίο συμμετείχε ο κ. Μητσοτάκης στην Ικαρία, σχολίασε ότι «είναι απόλυτα φυσικό να έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου, γιατί ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως μονάρχης, δείχνοντας ότι για εκείνον δεν ισχύουν οι κανόνες που περιορίζουν όλους τους υπόλοιπους». «Την ημέρα που η κυβέρνηση υποχρέωνε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι από τις 6 το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε ιδιωτικό γεύμα με 40 άτομα που αν γινόταν στο σπίτι οποιουδήποτε πολίτη, σίγουρα θα συνεπαγόταν πρόστιμα», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή