Άμεση ενεργοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την πυρκαγιά σε ΚΥΤ στον Ασπρόπυργο

Δήμος Ασπροπύργου
Άμεση ενεργοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την πυρκαγιά σε ΚΥΤ στον Ασπρόπυργο

Χθες, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, το βράδυ, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Νεοκτίστων Ασπρόπυργου του ΑΔΜΗΕ, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Θεμιστοκλής Τσίγκος μαζί με τα μέλη της ομάδας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου μετέβησαν στο χώρο της πυρκαγιάς παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Ελευθέριου Κοσμόπουλου και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνου Μανουσάκη.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Θεμιστοκλής Τσίγκος αφού πρώτα πληροφορήθηκε ότι, η φωτιά προκλήθηκε σε παλιό μετασχηματιστή και μόλις τέθηκε υπό έλεγχο, ζήτησε από τους αρμόδιους να έχει πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες και τον τρόπο που θα αποκατασταθεί η βλάβη και κυρίως να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες από τις υγειονομικές αρχές για τη διασφάλιση της Δημόσια Υγείας και της ασφαλούς διαβίωσης των κατοίκων.
Σήμερα, Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου με επιστολές του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Περιφέρεια, τον ΑΔΜΗΕ και Επιστημονικούς Ιατρικούς Φορείς ζητά την άμεση παρέμβαση και συνεργασία τους, έτσι ώστε η αποκατάσταση των υλικών ζημιών να συνοδευτεί και από τη λήψη μέτρων για την προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή