O Δήμος Ελευσίνας συμμετέχει ως εταίρος στο Πρόγραμμα URBACT III

Πρόγραμμα “Urban Energy Pact”-Urb-En Pact

O Δήμος Ελευσίνας συμμετέχει ως εταίρος στο Πρόγραμμα URBACT III (2014-2020) με τίτλο: “Urban Energy Pact”- Urb-En Pact. :

Το Σύμφωνο Urb-En στοχεύει στον καθορισμό τοπικών σχεδίων δράσης για την υλοποίηση ενός τοπικού και βιώσιμου ενεργειακού ισοζυγίου με την αξιοποίηση ανανεώσιμων και ρυθμιζόμενων πηγών ενέργειας. Το Σύμφωνο Urb-En θα ενώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αυτής της κυκλικής οικονομίας, ιδιαίτερα τους καταναλωτές που περιλαμβάνονται στον ενεργειακό αυτό κρίκο, μέσα και γύρω από τη μητροπολιτική περιοχή.

Στις 27 & 28 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμος Ελευσίνας φιλοξένησε διαδικτυακά, ως διοργανωτής, την 4η διακρατική συνάντηση εργασίας με θέμα: “Company Inclusion “, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Εταίρο από την Clermont Auvergne Metropole της Γαλλίας.

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου συζητήθηκαν στο πρώτο μέρος τα διαχειριστικά θέματα του προγράμματος.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα θερμό χαιρετισμό από τον Δήμαρχο κ. Αργύριο Οικονόμου καθώς επίσης και από τον κ. Μιχαήλ Μαρμαρινό, Καλλιτεχνικό Διευθυντή της “Eleusis2021”.

Μετά την ολοκλήρωση των χαιρετισμών παρουσιάστηκε η πόλη της Ελευσίνας μέσα από ένα διαδραστικό κουΐζ , καθώς προβλήθηκε και ένα μικρό βίντεο με τις ομορφιές της πόλης μας, έτσι ώστε οι εταίροι μας να γνωρίσουν την πόλη της Ελευσίνας διαδικτυακά.

Πραγματοποιηθήκαν οι παρακάτω παρουσιάσεις (σύμφωνα με ροή του προγράμματος) από υπαλλήλους του Δήμου Ελευσίνας, από μεγάλες επιχειρήσεις της πόλης μας και του εξωτερικού.

• «Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών & Σταθμός Μεταφόρτωσης του Δήμου Ελευσίνας» από τον Δρ. Χρηστίδη Αναστάσιο, Χημικό Μηχανικό Ε.Μ.Π., Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελευσίνας.
• «Πως οι Δήμοι μπορούν να γίνουν ενεργειακά αποτελεσματικοί» από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ελευσίνας, Δρ. Παναγιωτούλια Ιωάννη

• “Επιτυγχάνουμε την ανθρακική ουδετερότητα παρεμβαίνοντας στην παραγωγή τσιμέντου και σκυροδέματος.» από τον κ. Παπαδέα Παναγιώτη, Χημικό Μηχ/κό, Δ/ντή Περιβάλλοντος και Ποιότητας της εταιρείας ΤΙΤΑΝ Α.Ε. Τσιμέντων

• «Ο ρόλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης», από τον Δρ. Μουντούρη Αντώνιο, Χημικό Μηχ/κό, Επικεφαλής Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

• «Η Michelin προσεγγίζει την ενεργειακή μετάβαση», από τον κ. Bertrand Bonhomme, Διευθυντή του Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της Michelin.

Συντονίστρια της τηλεδιάσκεψης την πρώτη ημέρα ήταν η κα Μακρή Ευαγγελία, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου για Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Project Coordinator URB EN –PACT. Συμμετείχαν η κ. Αλεξάνδρα Μυτιληναίου, Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.. υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας μέλος της ομάδας έργου (local coordinator) καθώς και η κ. Χρύσα Παλαιολόγου, Μηχανολόγος Μηχ/κος Τ.Ε. MSc, εξωτερική συνεργάτης για το πρόγραμμα URB- EN PACT.

Τη δεύτερη μέρα, 28/01/2021 έγιναν παρουσιάσεις για την κυκλική οικονομία και την εναλλακτική θερμότητα και ανάκτησή της, από ομιλητές του εξωτερικού από πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.

Η 4η διακρατική συνάντηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς δίνοντας τη σκυτάλη στην 5η διακρατική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Clermont Auvergne Metropole της Γαλλίας από 29 έως 30 Μαρτίου 2021.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή