10 διατροφικές αλλαγές για να ζήσουµε περισσότερο

ΥΓΕΙΑ
10 διατροφικές αλλαγές για να ζήσουµε περισσότερο

Όλοι θέλουµε να ζήσουµε περισσότερο, και να έχουµε καλύτερη υγεία. Και, µε τη σωστή διατροφή, µπορούµε να το πετύχουµε.
Μπορεί να τρώµε για να ζούµε, αν τρώµε όµως τα κατάλληλα φαγητά, µπορούµε κυριολεκτικά να προσθέσουµε περισσότερα χρόνια στη ζωή µας.
Ας δούµε, λοιπόν, δέκα αλλαγές στις διατροφικές µας συνήθειες που µας προτείνουν οι ειδικοί του iatronet.gr και που µας φέρνουν µακροζωία


. • Πιείτε λίγο κρασί

∆εν είναι τυχαίο που το κρασί θεωρείται τόσο σηµαντικό κοµµάτι της Μεσογειακής διατροφής. Η (µε µέτρο πάντα) κατανάλωση κόκκινου κρασιού έχει αποδειχθεί πως ελαττώνει την ανάπτυξη προβληµάτων της καρδιαγγειακής λειτουργίας που σχετίζονται µε την ηλικία. Επιπλέον, βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, όπως και την αντίδραση του σώµατος στις φλεγµονές.

• Αφήστε το κρέας για λίγο καιρό
Ίσως οι χορτοφάγοι να ξέρουν κάτι παραπάνω. Μια µελέτη του Πανεπιστηµίου της Καλιφόρνια ανακάλυψε πως όσοι τρώνε πολύ µικρές ποσότητες
κρέατος, ζουν περισσότερο. Το να ελαττώσουµε το κρέας έχει αρκετά οφέλη: καταναλώνουµε λιγότερα κορεσµένα λίπη, και αναγκαζόµαστε να τρώµε περισσότερες φυτικές ίνες, βιταµίνες και αντιοξειδωτικά.

• Πάρτε παράδειγµα από την Okinawa

Οι άνθρωποι της Okinawa, του πιο νότιου µέρους της Ιαπωνίας, ζουν πάρα πολλά χρό νια και αυτό οφείλεται στη διατροφή τους. Ενώ καταναλώνουν λιγότερες θερµίδες σε σχέση µε άλλους πολιτισµούς, αυτά που τρώνε έχουν τεράστια διατροφική πυκνότητα. Συγκεκριµένα, το τόφου, που είναι γεµάτο πρωτεΐνες και γλυκοπατάτες, οι οποίες προσφέρουν τεράστιες ποσόττες β-καροτένιου και βιταµίνης C.


•Περισσότερα (καλά) λιπαρά

 Τα µονοακόρεστα λιπαρά που βρίσκουµε στους ξηρούς καρπούς, τις ελιές και το ελαιόλαδο, αλλά και στα αβοκάντο, είναι εξαιρετικά
χρήσιµα για την υγεία µας, καθώς ρίχνουν τα επίπεδα «κακής» χο ληστερόλης (ανεβάζοντας ταυτόχρονα εκείνα της «καλής»), και ελαττώνουν τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.

• Φάτε πιο αργά
 Οι άνθρωποι που τρώνε µε πιο αργούς ρυθµούς, µπορούν να συνειδητοποιήσουν πότε έχουν χορτάσει, σε σχέση µε όσους τρώνε βιαστικά. Πώς σχετίζεται αυτό µε την µακροζωία; Η πιο αργή κατανάλωση συνεπάγεται λιγότερο φαγητό, και έχει αποδειχθεί πως οι άνθρωποι που
καταναλώνουν λιγότερες θερµίδες, ζουν περισσότερο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή