Αυξημένη κατά 1,5% η κίνηση σήμερα Παρασκευή στους δρόμους της Αττικής σε σύγκριση με την ίδια ημέρα το 2020

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Αυξημένη κατά 1,5% η κίνηση σήμερα Παρασκευή στους δρόμους της Αττικής  σε σύγκριση με την ίδια ημέρα το 2020

Αυξημένη κατά 1,5% η κίνηση σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στους δρόμους της Αττικής σε σύγκριση με την ίδια ημέρα το 2020, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής:

Γ. Πατούλης: «Τα στοιχεία που καταγράφει καθημερινά το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο προς αξιοποίηση από όλους μας»

Αίσθηση προκαλούν τα συγκριτικά κυκλοφοριακά δεδομένα που κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με το πώς διαμορφώνεται η κίνηση το τελευταίο διάστημα σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020, που όμως η χώρα δεν ήταν σε καθεστώς lockdown. Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία μεταξύ Φεβρουαρίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021 στους 12 μεγαλύτερους οδικούς άξονες της Περιφέρειας Αττικής η κίνηση όχι μόνο παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αλλά σημειώνει και αύξηση.

Όπως φαίνεται και από τους σχετικούς πίνακες που επισυνάπτονται στο δελτίο τύπου, η κίνηση σε όλες τις οδικές αρτηρίες είναι ιδιαιτέρως αυξημένη και συνεχώς υψηλότερη από αντίστοιχα περσινά προ lockdown επίπεδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σημερινές μετρήσεις φόρτων και τις αντίστοιχες περσινές της ίδιας ημέρας, σημειώνεται αύξηση κατά 1,5%, ενώ στη συνολική εικόνα από Δευτέρα έως Πέμπτη διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
• 0,8 % μείωση της κυκλοφορίας μεταξύ 1ης εβδομάδας Φεβρουαρίου 2021 και 4ης εβδομάδας Ιανουαρίου 2021
• 1,0 % αύξηση της κυκλοφορίας μεταξύ 1ης εβδομάδας Φεβρουαρίου 2021 και 1ης εβδομάδας Φεβρουαρίου 2020

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τα σχετικά συμπεράσματα επισημαίνει σχετικά:

«Τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία επεξεργάστηκε η ομάδα των συγκοινωνιολόγων του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και πολύ χρήσιμα. Αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας καταγράφουμε τα δεδομένα τα οποία διαβιβάζονται στους αρμόδιους φορείς, προς αξιοποίηση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Προτεραιότητα για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είναι η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και η αναβάθμιση της αστικής κινητικότητας στην Αττική».

Να σημειωθεί ότι τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια Αττικής στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνται και επεξεργάζονται από τους συγκοινωνιολόγους του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Επισυνάπτεται σχετικό υλικό με τα στοιχεία και τους πίνακες από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ της Περιφέρειας Αττικής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή