Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ – Οι Συνταγές της Εβδομάδας

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ – Οι Συνταγές της Εβδομάδας

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ

Πιστή και αυτή την εβδομάδα στο ραντεβού της η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μπαίνει στην κουζίνα της και ετοιμάζει εύκολα και υγιεινά πιάτα, διδάσκει τεχνικές για να διευκολύνει τη ζωή μας, μαγειρεύει φανταστικές συνταγές που θα λατρέψουμε και γίνεται η αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια. Από τη Δευτέρα 8 έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό, στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου – Εύκολα & Υγιεινά
Για την αρχή της εβδομάδας, η αγαπημένη μαγείρισσα φτιάχνει για όλους ένα κλασικό πιάτο, αρακά λαδερό και κοκκινιστό. Μία πρόταση θρεπτική τόσο εάν σερβίρεται ως γαρνιτούρα, όσο κι αν το επιλέξουμε ως κυρίως γεύμα. Περνάει στην πεντανόστιμη ζεστή πατατοσαλάτα, υπέροχη, νηστίσιμη, ένα πιάτο που εξίσου αποτελεί πρόταση για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμη και για ελαφρύ γεύμα. Και κλείνει με μία πικάντικη τυροκαυτερή. Τα συστατικά που την κάνουν ξεχωριστή δεν είναι άλλα, από την πολυαγαπημένη μας φέτα και την πιπεριά Φλωρίνης.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου – Μαγειρικό Σχολείο
Μαγειρικό σχολείο σήμερα και η Αργυρώ μάς διδάσκει τεχνική για βουτυρόκρεμα. Ετοιμάζει μια λαχταριστή βουτυρόκρεμα που ταιριάζει σε όλα τα γλυκά μας, όπως cupcakes, κέικ, αλλά και μπισκότα. Λευκή και σοκολατένια βουτυρόκρεμα – σκέτη απόλαυση. Για τη συνέχεια, ετοιμάζει αφράτα cupcakes, γαρνιρισμένα με διακοσμητικές σταγόνες σοκολάτας για μικρούς και μεγάλους. Και για το τέλος, φτιάχνει μία εύκολη, δροσερή και light κοτοσαλάτα που μπορούμε να την τρώμε, χωρίς τύψεις. Κατάλληλη για ένα ελαφρύ γεύμα διαίτης, αλλά και για μπουφέ.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου – Γλυκά & Αλμυρά
Στην πολύχρωμη κουζίνα της Αργυρώς σήμερα σερβίρονται γλυκά & αλμυρά πιάτα. Για την αρχή, ένα λαχταριστό προφιτερόλ με κρέμα πατισερί, κρέμα σοκολάτας γάλακτος και σαντιγί που αν δοκιμάσουμε να το φτιάξουμε για πρώτη φορά, θα το φτιάχνουμε ξανά και ξανά. Συνεχίζει με φανταστικές αλμυρές βάφλες καλαμποκιού που σερβίρονται με τηγανητά αυγά και λουκάνικα, ένα απόλυτα χορταστικό φαγητό που θα λατρέψουμε. Και για το τέλος, ετοιμάζει ένα vegan πιάτο. Vegan πιλάφι με κινόα, κολοκύθα και μπουκιές παντζαριού. Τα απόλυτα superfoods μέσα σε ένα πιάτο.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου – Απλά & Μαγικά
Η Αργυρώ μαγειρεύει απλές και μαγικές συνταγές που σίγουρα θα λατρέψουμε. Ξεκινάει με λαχταριστά τριβέλι στον φούρνο με μοτσαρέλα, ένα πιάτο με πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή που θα εντυπωσιάσει στο τραπέζι μας. Συνεχίζοντας στη δεύτερη μαγειρική πρόταση, ετοιμάζει το απόλυτο γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο. Σοκολατένιες μπουκιές που λιώνουν στο στόμα για να τις προσφέρουμε στον ή στην αγαπημένη μας, ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων. Ακαταμάχητα “φιλιά” σοκολάτας με μαγική επίγευση πορτοκαλιού. Και κλείνει το σημερινό μενού με μία φρατζόλα γεμιστή με τυρί, αλλαντικά, αλλά και ασπρομανίταρα και πιπεριές. Ένα ψωμί αφράτο και λαχταριστό που μπορεί να σταθεί και ως γεύμα, μόνο του.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου – Νόστιμα & Λαχταριστά
Νόστιμες και λαχταριστές συνταγές σήμερα και η Αργυρώ μάς καλωσορίζει στην κουζίνα της με τρία υπέροχα πιάτα. Ξεκινάει με ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και κοφινάκι, ένα πιάτο υψηλής διατροφικής αξίας. Αυτό το πιάτο μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο ή ως συνοδευτικό, αφού είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο. Συνεχίζει με εκπληκτικά τυρομπαστούνια με φύλλο κουρού. Μία συνταγή για όλη την οικογένεια και για όλες τις ώρες. Και για το τέλος, έχουμε ένα κλασικό και παραδοσιακό πιάτο, μία “μαμαδίστικη” συνταγή για κυριακάτικα τραπέζια. Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες, γεμιστό με βότανα και πορτοκάλι.

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ
Δευτέρα με Παρασκευή στις 11.30, στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:
https://www.skaitv.gr/show/psuchagogia/ora-gia-fagito/sezon-2020-2021

Πήγαινε στην κορυφή