Δήμος Γαλατσίου: Δράσεις κατά της αφισορύπανσης

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου: Δράσεις κατά της αφισορύπανσης

Στην αναβάθμιση της αισθητικής αλλά και της υγιεινής των δημόσιων χώρων της πόλης προχωρά η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Γαλατσίου, η οποία έχει ξεκινήσει δράσεις κατά της αφισορύπανσης.

Πέρα, λοιπόν, από την αποκομιδή των απορριμμάτων, το ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και για την αντιμετώπιση και άλλων μορφών περιβαλλοντικής ρύπανσης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.
«Η αφισοκόλληση, στο δημόσιο χώρο, σε στύλους της ΔΕΗ, σε κολώνες, στους φωτεινούς σηματοδότες, σε δέντρα, καφάο, δημιουργεί άσχημη εικόνα και υποβαθμίζει το περιβάλλον, προσβάλλει την αισθητική των πολιτών και δημιουργεί παράλληλα και προϋποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων αφού τα μηνύματα μέσω των αφισών αποσπούν την προσοχή των οδηγών ή λόγω της πιθανής αποκόλλησης τους και πτώσης στο οδόστρωμα. Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα από τις αρχές Οκτωβρίου καθημερινά αρχικά σε κεντρικά σημεία στις λεωφόρους Βεΐκου, Πρωτοπαπαδάκη, Γαλατσίου, Παπαφλέσσα και Τράλλεων και συνεχίζουμε και σε όλες τις γειτονιές» δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πετρούλα Παπαγεωργίου.
Παράλληλα, όπως ενημερωθήκαμε, η Υπηρεσία Καθαριότητας πραγματοποιεί, με τα αυτοκίνητα – βυτία του δήμου που διαθέτουν ειδικό πιεστικό, καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας, καθαρισμό́ και απολύμανση όλων των πεζοδρομιών στους κεντρικούς δρόμους και στις γειτονιές, των πλατειών, των εξωτερικών χώρων και πεζοδρομίων των σχολείων και νηπιαγωγείων που επαναλειτούργησαν, έξω από τα καταστήματα κυρίως τροφίμων, σούπερ μάρκετ καθώς και σε χώρους όπου συνωστίζεται κόσμος όπως και στις στάσεις των λεωφορείων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή