Περιφέρεια Αττικής : Ψηφιακός Αγγειογράφος προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ για το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Η Περιφέρεια Αττικής εξασφαλίζει ένα πρότυπο ψηφιακό Αγγειογράφο, μοναδικό στη χώρα, προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ για το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
Γ. Πατούλης: «Συμβάλουμε έμπρακτα στην απόκτηση του μοναδικού στην Ελλάδα Ψηφιακού Αγγειογραφικού Συγκροτήματος, υψηλής ευκρίνειας και χαμηλής ακτινοβολίας, κατάλληλου για παιδιά. Στόχος μας η καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών»

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης των νοσοκομείων της Αττικής, προχώρησε σήμερα στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Εμ. Παπασάββα για την προμήθεια «Ψηφιακού Αγγειογραφικού Συγκροτήματος διπλού επιπέδου».

Πρόκειται για ένα μηχάνημα υψηλής ευκρίνειας και χαμηλής ακτινοβολίας, κατάλληλο για παιδιά. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ 9749.01.001) έχει προϋπολογισμό 1,1 εκ. ευρώ και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 24 μηνών. Η υπογραφή της Σύμβασης έγινε παρουσία και της Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Παπασάββας, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει, επισημαίνοντας ότι η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για το νοσοκομείο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης εξασφαλίζεται ένα μηχάνημα σύγχρονης τεχνολογίας, το οποίο είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Επιπλέον υπογράμμισε ότι επιτυγχάνεται η αποκατάσταση και του λάθους που είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας η οποία είχε προβλέψει την προμήθεια ψηφιακού Αγγειογραφικού συστήματος για ενήλικες.

«Με στόχο την καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών συμβάλουμε έμπρακτα στην απόκτηση του μοναδικού στην Ελλάδα Ψηφιακού Αγγειογραφικού Συγκροτήματος, υψηλής ευκρίνειας και χαμηλής ακτινοβολίας κατάλληλου για παιδιά. Με συγκεκριμένες ενέργειες καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να διορθώσουμε το λάθος που είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση.
Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι παρούσα, μέσω ΕΣΠΑ, στην προσπάθεια βελτίωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν. Προς την κατεύθυνση αυτή μεταφέραμε ήδη από τους ιδίους πόρους της Περιφέρειας, τις δαπάνες του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΠΕΠ Αττικής και εξασφαλίζουμε επιπλέον πόρους για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις ανάγκες των Νοσοκομείων μας. Με την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας βρισκόμαστε σε απόλυτη συμπόρευση και συνεργαζόμαστε στενά σε ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη λειτουργία όλων των φορέων της δημόσιας υγείας».
Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον Διοικητή του Νοσοκομείου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη για να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή