Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου: Ανακοίνωση για το ναΐσκο στο Άλσος Βεΐκου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου: Ανακοίνωση για το ναΐσκο στο Άλσος Βεΐκου

Αυθαίρετη, μη σύννομη με τη δασική και την περί ναοδομίας νομοθεσία και μη περιλαμβανόμενη στη Διαχειριστική Μελέτη του Άλσους Βεΐκου, είναι η πρόσφατη τοποθέτηση του προκατ ναϊσκου στο Άλσος Βεΐκου, κατά την δημόσια παραδοχή του ίδιου του δημάρχου Γαλατσίου, Γιώργου Μαρκόπουλου, ο οποίος αφού ανέφερε ότι έχει ήδη γίνει μήνυση από το Δασαρχείο, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την αυθαιρεσία και τη δαπάνη αν κριθεί κατεδαφιστέο.

Η καταπάτηση των δασικών εκτάσεων και το τσιμέντωμα των ελεύθερων χώρων της πόλης μας δεν έχουν καμία σχέση με την υπηρέτηση του θρησκευτικού αισθήματος των κατοίκων, το οποίο σεβόμαστε απόλυτα. Γι’ αυτό ακριβώς καταδικάζουμε την απόπειρα του δημάρχου και οποιουδήποτε άλλου επιχειρεί να το εκμεταλλευτεί για ψηφοθηρικούς λόγους.
Αντιθέτως, αυτές οι πρακτικές δίνουν ένα πολύ κακό παράδειγμα αυθαιρεσίας σε πολίτες και αυτοδιοικητικούς και ανοίγουν την όρεξη σε εργολαβικά και άλλα συμφέροντα που καραδοκούν για νέες επικερδείς δραστηριότητες στα φιλέτα της περιοχής.
Καθήκον των αιρετών αρχόντων είναι να προστατεύουν τα κοινά και δημόσια αγαθά, και μάλιστα το πολύτιμο δάσος μας, το Άλσος και τα Τουρκοβούνια για τα οποία οι κάτοικοι και τα κινήματα της πόλης έχουν δώσει ιστορικούς αγώνες.
Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου καταδικάζει απερίφραστα τις παραπάνω ενέργειες της δημοτικής αρχής και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί την αλαζονική κατάχρηση εξουσίας απ’ οποιουσδήποτε τυχόν θεωρούν ότι η εκλογική πλειοψηφία ταυτίζεται με την ασυδοσία. Καλούμε το δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο, και όλες τις αρμόδιες αρχές, να απομακρύνουν αμέσως το αυθαίρετο από το Άλσος Βεϊκου και είμαστε μαζί με τους κατοίκους και τα κινήματα της πόλης μας σε διαρκή επαγρύπνηση για την αποτροπή των αυθαιρεσιών.

Για την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Γαλατσίου
Νίκος Χωριανόπουλος, Συντονιστής
Κοσμάς Παυλίδης, αναπλ. Συντονιστής.

Πήγαινε στην κορυφή