Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Εξ αποστάσεως συντροφιά σε μοναχικούς ηλικιωμένους μέσω τηλεφωνικής επαφής

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Τμήματος Προστασίας Ηλικιωμένων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας μεριμνά για την υγεία των ηλικιωμένων πολιτών και εναρμονίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς την Τρίτη ηλικία σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis και παρέχει εξ αποστάσεως συντροφιά σε μοναχικούς ηλικιωμένους μέσω τηλεφωνικής επαφής.
Παράλληλα, ενεργοποιεί μέλη της κοινότητας να συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα στοχεύοντας πάντα στην δημιουργία μιας αλληλέγγυας κοινωνίας. Οι εθελοντές εκπαιδεύονται μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια και διαλέξεις και υποστηρίζονται τόσο από το Ινστιτούτο όσο και από το Δήμο.
Οι μοναχικοί ηλικιωμένοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα δέχονται την τηλεφωνική συντροφιά και φιλία από δυο εθελοντές κάθε εβδομάδα σε καθορισμένη, από κοινού, ημέρα και ώρα.

Οι ηλικιωμένοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να απευθυνθούν στην κοινωνική υπηρεσία του Τμήματος στα τηλέφωνα:

Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης Δήμου Αγίας Βαρβάρας: 210.5691161

Κ.Α.Π.Η Δήμου Αγίας Βαρβάρας: 210.5690075.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή