Δήμος Αθηναίων: Πλύσιμο και απολύμανση στα Κάτω Πετράλωνα

Δήμος Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων: Πλύσιμο και απολύμανση στα Κάτω Πετράλωνα

Την περιοχή των Κάτω Πετραλώνων «σάρωσε» χθες, Κυριακή 31 Ιανουαρίου, η υπηρεσία καθαριότητας της Αθήνας. Με εξοπλισμό που έχει ανανεωθεί στο 90%, έπλυνε με καυτό νερό τα πεζοδρόμια και τους δρόμους, πραγματοποιώντας παράλληλα την τακτική, πλέον, απολύμανση.

Ήταν ακόμη μία Κυριακάτικη επιχείρηση, στο πλαίσιο της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος Αθηναίων για να διατηρούνται όλες οι γειτονιές καθαρές. Όχι με απλό σκούπισμα όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά, με πλύσιμο, τρίψιμο και σφουγγάρισμα όλων των επιφανειών.

Με τη νέα αυτή μέθοδο που ακολουθεί η ομάδα καθαριότητας της Αθήνας, έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης, ενώ επιτυγχάνεται παράλληλα και η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το αποτέλεσμα δείχνει, ότι τόσο οι καθημερινές παρεμβάσεις καθαριότητας όσο και οι κυριακάτικες, μεγάλες επιχειρήσεις, δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους να απολαμβάνουν τους δημόσιους χώρους πραγματικά καθαρούς.

Υλοποιείται δηλαδή, βήμα βήμα, ο σχεδιασμός του Δήμου Αθηναίων που είχε θέσει ως βασική αρχή της λειτουργίας του, τον «Πολιτισμό της Καθημερινότητας» που αλλάζει την πραγματική ζωή των Αθηναίων.

Αυτός είναι ο στόχος που είχε τεθεί από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν καθαριότητα, φροντίδα του πρασίνου, καθαρισμό και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και αναβάθμιση κάθε ξεχασμένης γωνιάς της πόλης, με αναπλάσεις, νέο εξοπλισμό και φωτισμό. Συστατικά που κάνουν τη ζωή στην Αθήνα καλύτερη.

Τα σημεία τα οποία «σαρώθηκαν» σήμερα στα Κάτω Πετράλωνα ήταν:

ΥΔΡΟΣΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ: Διδούς, Πραξιού, Ιδομενέως,Νεφέλης, Αλόπης, Λητούς, Αντιπάτρου, Αλκίφρονος, Αιολίδος, Αθηνοδώρου, Αγαθοδαίμονος, Πάλλαντος, Αμφιτρύωνος, Φυλασίων, Σφηττίων, Κλήμεντος, Ευρυσθέως, Διώνης, Ησιόνης, Αντιστράτου, Αθηναίου, Σκαμβωνιδών, Αιγηίδων,Αθάμαντος, Αριστοβούλου (απο Κειριαδών εως Θεσσαλονίκης), Ρέας, Ορέστου, Γιάνναρη, Αγαθημέρου, Πυλάδου, Αλκμήνης, Αντιπάτρου, Αριστοβούλου (από Αλκμήνης έως Κειριαδών), Πλατεία Ηούς, Συμμαχιδών, Πτολεμαϊδος, Δαιδαλιδών (από Περσέως έως Κειριαδών), Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Θεσσαλονίκης, Ηρακλειδών, Ζακυάδων, Ευάδνης, Βίτωνος.

ΠΛΥΣΙΜΟ – ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ: Αλκμήνης, Πυλάδου, Πανδώρου, Ηούς, Κειριαδών (από Χαμοστέρνας έως Ηρακλειδών), Κωνσταντινουπόλεως, Ανδρονίκου, Μ. Βασιλείου, Τζαφέρη, Περσεφόνης, Βουτάδων, Ευμολπιδών, Ιάκχου, Τριπτολέμου, Ιεροφάντων.

Πήγαινε στην κορυφή