Η «Παναγιά η Αθηνιώτισσα» έφερε ειδήσεις, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Παναγιά η Αθηνιώτισσα» έφερε ειδήσεις, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, λόγω κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τη πλατφόρμα zoom όπου δόθηκε και σε εμάς, για πρώτη φορά, η δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε. Η δική μου διαπίστωση είναι ότι η όλη διαδικασία είναι άχαρη και λίγο προβληματική, θα έλεγα.

Με την ευκαιρία μια μικρή σύσταση στους φίλους δημοτικούς συμβούλους: θα πρέπει να έχουν πάντα στο μυαλό τους, είτε ομιλούν είτε απλά παρακολουθούν ότι η εικόνα τους φαίνεται στις οθόνες των υπολοίπων που συμμετέχουν στη συνεδρίαση. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να βλέπεις κάποιους να πραγματοποιούν «ανασκαφές» στη μύτη τους – γι’αυτό λίγη προσοχή.
Ο περισσότερος χρόνος της συνεδρίασης αναλώθηκε γύρω από το εκκλησάκι που τοποθετήθηκε στο Άλσος και για το οποίο θα διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ στη σελίδα 6 του έντυπου «Παλμού» ή εδώ. Με αφορμή αυτό, βγήκαν και κάποιες ειδήσεις από την τοποθέτηση του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου.

Η πρώτη αφορά τα γήπεδα τένις, για τα οποία εγκρίθηκε η εργολαβία ανακατασκευής τους, ύψους 520.000 ευρώ και πολύ πιθανόν την επόμενη εβδομάδα να μπει μέσα ο εργολάβος.
Ένα άλλο θέμα που είπε ο Δήμαρχος είναι ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει για συζήτηση και έγκριση η ανακαίνιση του παλιού κλειστού γυμναστηρίου στο Άλσος, έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Και το τρίτο είναι ότι έχει εγκριθεί πρόγραμμα πυροπροστασίας για το Άλσος συνολικού ύψους 650.000 ευρώ. Αυτό όταν μπει σε λειτουργία θα απελευθερώσει δυνάμεις από τη φύλαξη του Άλσους, οι οποίες θα αφοσιωθούν στη φύλαξη της ευρύτερης περιοχής του Λόφου Κόκκου.
Τέλος, συζήτηση έγινε και για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) ο οποίος θα λειτουργήσει στο Λόφο του Κόκκου περί τα μέσα Μαρτίου και ο οποίος δεν θα έχει καμία σχέση με χωματερή, όπως λανθασμένα έχουν αντιληφθεί ορισμένοι. Απλά θα φορτώνονται τα απορρίμματα από τα οχήματα του Δήμου στο μεγάλο φορτηγό για να τα μεταφέρει στη χωματερή Λιοσίων. Αυτό, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, θα σημαίνει για τον Δήμο λιγότερα καύσιμα, λιγότερα ανταλλακτικά, λιγότερες εργατώρες και μελλοντικά φθηνότερα δημοτικά τέλη για τους δημότες, λέω εγώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή