Επαναλαμβάνονται τα rapid tests στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης

ΥΓΕΙΑ
Επαναλαμβάνονται τα rapid tests στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, στην Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, από τις 10:00 έως τις 15:00, επαναλαμβάνεται ο μαζικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 rapid tests», που διακόπηκε εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών.

Ένα από τα δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα εξετάζει κατά προτεραιότητα τους εκπαιδευτικούς της πόλης.Όλοι οι πολίτες ηλικίας 10 ετών και άνω, μπορούν να υποβληθούν στον έλεγχο, που αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί σε πεζούς.

Διευκρινίζεται ότι όποιος θα συμμετέχει πρέπει:

• Να έχει στείλει πριν την προσέλευσή του μήνυμα sms στο «13033» με κωδικό μετακίνησης «1».

• Να έχει μαζί του τον ΑΜΚΑ του, το Δελτίο Ταυτότητάς του και να δώσει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, ώστε να πάρει το αποτέλεσμα μέσω sms.

• Να έχει φροντίσει για την νόμιμη και ασφαλή στάθμευση του οχήματός του στην γύρω περιοχή, ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία και να προσέλθει στην πλατεία πεζός.

Η Τεχνική Υπηρεσία θα επιμεληθεί για την τοποθέτηση στεγάστρου προστασίας και η Δημοτική Αστυνομία, δημοτικοί υπάλληλοι και εθελοντές θα φροντίσουν για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση της δράσης, με τήρηση όλων των οδηγιών που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας, κλπ.)

Επισημαίνεται ότι στην πρόσφατη διακοπείσα δράση εξετάστηκαν συνολικά 125 πολίτες και βρέθηκε μόνο ένα θετικό δείγμα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, συνεργάζεται άριστα με όλους τους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς και λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα, με αποτέλεσμα η πόλη να έχει, αναλογικά με τον πληθυσμό της και σε σύγκριση με τους άλλους Δήμους της Αττικής, ελάχιστα κρούσματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή