Η Κέιτ Μπλάνσετ θα στεγάσει σε παλιά αγροικία τη συλλογή της έργων τέχνης

ΚΟΣΜΟΣ
Η Κέιτ Μπλάνσετ θα στεγάσει σε παλιά αγροικία τη συλλογή της έργων τέχνης

Η Κέιτ Μπλάνσετ θα στεγάσει σε παλιά αγροικία τη συλλογή της έργων τέχνης

Η ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ είναι και συλλέκτρια έργων σύγχρονης τέχνης. Η εντυπωσιακή συλλογή προορίζεται να στεγαστεί σε παλιά αγροικία στο κτήμα της στο East Sussex και ίσως πρέπει να «συγκατοικήσει» με μια αποικία νυχτερίδων.
Τα σχέδια που υπέβαλε πέρυσι η Αμερικανή ηθοποιός προέβλεπαν την ισοπέδωση της κατερρέουσας αγροικίας, αλλά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι νυχτερίδες είχαν κουρνιάσει στη σοφίτα. Και επειδή θεωρούνται προστατευόμενο είδος, απαγορεύθηκε στη Μπλάνσετ η κατεδάφιση των κτισμάτων χωρίς ειδική άδεια από τη Natural England. Πριν λίγο καιρό το τοπικό επαρχιακό συμβούλιο ενέκρινε το εγχείρημα υπό την προϋπόθεση ότι η Μπλάνσετ θα υποβάλλει μια «στρατηγική απάλυνσης του προβλήματος που θα δημιουργηθεί στις νυχτερίδες». Κατά συνέπεια, το νέο κτίσμα θα έχει πιθανότατα ένα ειδικό «loft νυχτερίδων» ενσωματωμένο στον σχεδιασμό του από το λονδρέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Adam Richards Architects, που έχει αναλάβει το όλο εγχείρημα. Πέραν της αίθουσας που θα φιλοξενήσει τη συλλογή έργων τέχνης, τα αρχιτεκτονικά σχέδια που περιήλθαν σε γνώση της Daily Mail, δείχνουν γραφείο σε κήπο, δωμάτιο περισυλλογής και διαλογισμού και χώρο για πρόβες.
Η Μπλάνσετ συλλέγει έργα τέχνης εδώ και πολλά χρόνια και, σύμφωνα με το Tatler, πιστεύεται ότι στη συλλογή της περιλαμβάνονται έργα των Guan Wei, Paula Rego, Howard Hodgkin, Rosalie Gascoigne, Bill Hammond, Bill Robinson, Polly Borland, Zhang Huan και Tim Maguire.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ)

Πηγές

Από Harald Krichel - Έργο αυτού που το ανεβάζει, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=92532060

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή