Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ – Οι Συνταγές της Εβδομάδας

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ – Οι Συνταγές της Εβδομάδας

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ: 

Είμαστε έτοιμοι για ένα ατέλειωτο ταξίδι στον χώρο της γεύσης, της νοστιμιάς και των αρωμάτων; Αν ναι, μπαίνουμε στην κουζίνα μας και παρέα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τις συνταγές της, τις συμβουλές της και τα μυστικά της, ετοιμάζουμε πιάτα που θα καθιερωθούν στο καθημερινό ή το κυριακάτικο μενού μας. Από τη Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό, στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου – Εύκολα & Υγιεινά
Η Αργυρώ έχει στο μενού της πεντανόστιμες και φοβερές συνταγές, εύκολες και υγιεινές. Ξεκινάει με σολομό που συνοδεύεται με φανταστική σάλτσα από τυρί κρέμα. Ένα εκλεπτυσμένο και διατροφικά ισορροπημένο πιάτο, με λίγες θερμίδες. Συνεχίζει με μία πρόταση για ελαφρύ βραδινό ή διαιτητικό ταπεράκι γραφείου. Τη λαχανοσαλάτα με γαλοπούλα. Και τέλος, μας δίνει μία πρόταση για νόστιμο πρωινό με superfood. Ένα υγιεινό μπολ με σοκολάτα, μπανάνα και βρώμη. Τα απολαμβάνουμε όλα χωρίς ενοχές.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου – Μαγειρικό Σχολείο
Μαγειρικό σχολείο σήμερα με δύο κλασικές και υπέροχες σούπες, αλλά και μία λιχουδιά για το τέλος. Η Αργυρώ ξεκινά το μενού της με πρασόσουπα βελουτέ με γιαούρτι στραγγιστό και συνεχίζει με μία σούπα που αποτελεί το ιδανικό πρώτο πιάτο ή ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα, τη σούπα αυγολέμονο. Μία κλασική “μαμαδίστικη” επιλογή. Και τελειώνει με έναν από τους πιο γευστικούς και εύκολους μεζέδες, τις δημοφιλείς τυροκροκέτες.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου – Γλυκά & Αλμυρά
Μία Τετάρτη που δεν μοιάζει με καμία. Η Αργυρώ ετοιμάζει εντυπωσιακά κρακελέ μπισκότα σοκολάτας που κλέβουν την παράσταση. Μαλακά σαν cookies που θα γίνουν το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων. Προχωράει στο δεύτερο πιάτο της ημέρας που δεν είναι άλλο, από τον πρωταγωνιστή στα κυριακάτικα brunch, το croque madame. Και τέλος, η αγαπημένη μας μαγείρισσα δείχνει τη συνταγή της για μία εύκολη σαλάτα του σεφ.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου – Απλά & Μαγικά
Η Αργυρώ μάς ταξιδεύει στην Ιταλία, τη Σκόπελο και τη Βόρεια Ευρώπη. Φτιάχνει πολέντα με μανιτάρια με την παραδοσιακή ιταλική συνταγή. Ένα καθημερινό και οικονομικό πιάτο που συνοδεύει συνήθως κρεατικά και ψάρια. Ωστόσο, σήμερα μας δείχνει μία εκδοχή για vegetarians με ποικιλία μανιταριών. Στη συνέχεια, μας μεταφέρει στη Σκόπελο. Ετοιμάζει μία συνταγή για σκοπελίτικη τυρόπιτα με κατσικίσιο τυρί και μας αποκαλύπτει τα μυστικά για να μένει πάντα το φύλλο τραγανό. Ο επίλογος έρχεται με μία κλασική και χορταστική σαλάτα με σάλτσα μπλε τυριού, όπως ακριβώς ήρθε από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης στην Ελλάδα.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου – Νόστιμα & Λαχταριστά
Η εβδομάδα κλείνει με νόστιμες και λαχταριστές λιχουδιές. Η Αργυρώ μάς υποδέχεται στην κουζίνα της με μία “μαμαδίστικη” τυρόπιτα σουφλέ με φύλλο κανταΐφι, ένα πιάτο που μας γυρίζει πίσω σε παλιά οικογενειακά τραπέζια. Συνεχίζει με πράσινο σφουγγάτο με φέτα, ένα πιάτο που αποτελεί γαστρονομική παρακαταθήκη των πειρατών στην Κρήτη, “παντρεμένο” με το αγαπημένο τυρί της ελληνικής οικογένειας, τη φέτα. Και ολοκληρώνει τον κύκλο των συνταγών της, με τον αξεπέραστο συνδυασμό θρέψης και γεύσης σε ένα πιάτο, τις πικάντικες φακές με χωριάτικα λουκάνικα.

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ
Δευτέρα με Παρασκευή στις 11.30, στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:
https://www.skaitv.gr/show/psuchagogia/ora-gia-fagito/sezon-2020-2021

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή