Γαλάτσι ο Τόπος μου: «Η αυθαιρεσία περισσεύει στην πόλη»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Γαλάτσι ο Τόπος μου: «Η αυθαιρεσία περισσεύει στην πόλη»

Σε νέα αυθαίρετη ενέργεια προχώρησε η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, κατασκευάζοντας μέσα στο άλσος Βεϊκου τσιμεντένια πλατφόρμα, πάνω στην οποία τοποθέτησε εκκλησία.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό έγινε με απόφαση του Δημάρχου Γ. Μαρκόπουλου, ή του πρόεδρου του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Μάνου Ελευθερίου, ο οποίος οργανισμός έχει και τη διαχείριση του άλσους.
Όπως και να έχει είναι μια παράνομη και καταχρηστική ενέργεια που έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες προηγούμενες, όπως το ρίξιμο σκουπιδιών και μπαζών στη δασική και αναδασωτέα έκταση της ΛΑΤΟ αλλά και στη ρίψη πίσσας στη δασική και αναδασωτέα περιοχή στο λόφο Κόκκου.
Είναι παράνομη γιατί:
1. Aυτό δεν προβλέπεται στην διαχειριστική μελέτη του πάρκου-άλσους.
2. Δεν υπάρχει άδεια από το δασαρχείο, ούτε από την πολεοδομία.
3. Δεν υπάρχει έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο η από το Δ.Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού.
Είναι καταχρηστική γιατί:
1. Έγινε εν κρυπτώ, σε καιρό εγκλεισμού, προσδοκώντας ότι δεν θα υπάρχει αντίδραση.
2. Προσπαθεί να προσεταιριστεί τα θρησκευτικά αισθήματα των πολιτών ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα.
3. Δίνει το κακό παράδειγμα σε όσους έχουν ή όχι τίτλους ιδιοκτησίας σε δασική και αναδασωτέα έκταση να προβούν σε ανάλογες ενέργειες.
Το Γαλάτσι δεν έχει ανάγκη τέτοιου τύπου οράματα, αλλά ουσιαστική παρέμβαση και σχέδιο για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της πόλης όπως οι ελλείψεις σε σχολικά κτήρια, δρόμους, πεζοδρόμια και ελευθέρους χώρους.
Καλούμε τον κ. Μαρκόπουλο και τον κ. Ελευθερίου να αποξηλώσεων άμεσα την αυθαίρετη κατασκευή και να επαναφέρουν το ανάγλυφο στην προηγούμενη κατάσταση. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες.
Δημοτική Κίνηση
Γαλάτσι ο Τόπος μου
21 Ιανουαρίου 2021

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή