Τεστ Covid στο Π. Τέρμα, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στο Παλαιό Τέρμα (Γαλατσίου και Αγίας Γλυκερίας), μπροστά από το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης θα διενεργείται από Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ τεστ για τον κορωνοϊό. Όσοι από τους Γαλατσιώτες το πρωί της επόμενης Τετάρτης βρεθούν στο συγκεκριμένο σημείο θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να κάνουν το τεστ και να διαπιστώσουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορωνοϊό. Και χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» φιλοξενήσαμε ανακοινώσεις δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες ανέφεραν ότι το Γαλάτσι από πλευράς κρουσμάτων βρίσκεται στο κόκκινο. Η απάντηση του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου ήταν «ο Δήμος μας δεν συμπεριλαμβάνεται στους “κόκκινους” δήμους με αυξημένα θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Όσα ΜΜΕ λανθασμένα ανέφεραν κάτι τέτοιο, μάλλον παρασύρθηκαν από το γεγονός ότι υπαγόμαστε διοικητικά στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών που συνολικά έχει κριθεί “κόκκινος”. Όσοι έσπευσαν, όμως, να το αναπαράγουν, φοβάμαι ότι δεν είναι εξίσου δικαιολογημένοι. Όφειλαν έστω να ελέγξουν την πληροφορία. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί. Οι συμπολίτες μας περιμένουν πολλά από όλους τους εκπροσώπους τους, ακόμα κι από όσους έχουν στείλει στην αντιπολίτευση. Απαιτείται υπευθυνότητα και σοβαρότητα.»

Επειδή η πανδημία δεν ενδείκνυται για δημιουργία εντυπώσεων ούτε για πολιτικά παιχνίδια, καλό είναι πριν ανακοινωθεί κάτι σχετικό το οποίο μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση και φόβο στη Γαλατσιώτικη κοινωνία να υπάρχει απόλυτη ακρίβεια και αλήθεια στα στοιχεία τα οποία δίνονται στη δημοσιότητα. Εξάλλου όποιος θέλει να κάνει αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου, υπάρχει έδαφος – αρκεί βέβαια να αφιερώσει χρόνο.

Ο Δήμος Γαλατσίου, ως γνωστόν, ανήκει διοικητικά στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής όπου ανήκουν και ο Δήμοι Αθηναίων, Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Οι καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ αναφέρουν τον αριθμό κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα. Όταν λέμε, για παράδειγμα, 100 κρούσματα στον Κεντρικό Τομέα, αυτό αφορά και τους 7 συνολικά δήμους. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στον Κεντρικό Τομέα καταγράφονται στον Δήμο Αθηναίων και ειδικά στις περιοχές Κυψέλη, Πατήσια και στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 21 με 28/12/2020 στο Γαλάτσι υπήρχαν συνολικά 13 ενεργά κρούσματα και στον Κεντρικό Τομέα καταγράφονταν 95 την ημέρα ή περίπου 650 την βδομάδα.
Για το ίδιο θέμα πέντε Δήμαρχοι, Γαλατσίου, Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι δήμοι τους δεν περιλαμβάνονται στους δήμους όπου παρουσιάζεται επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι εδώ στο Γαλάτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι έχουμε αφήσει πίσω τον κορωνοϊό. Όχι, ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και πρέπει να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στα μέτρα προστασίας, ειδικά τώρα που λειτουργούν και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου γιατί αν δεν προσέχουμε, ίσως βρεθούμε για μία ακόμα φορά σε καραντίνα.

Πήγαινε στην κορυφή