Κοινή δήλωση πέντε Δημάρχων του Κεντρικού Τομέα Αθηνών για την εξέλιξη του κορωνοϊού

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Κοινή δήλωση πέντε Δημάρχων του Κεντρικού Τομέα Αθηνών για την εξέλιξη του κορωνοϊού

Οι Δήμοι Γαλατσίου, Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού, Καισαριανής και Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας δεν ανήκουν στους «κόκκινους» δήμους

Με στόχο να βάλουν τέλος στις ανυπόστατες φήμες, όπως τις χαρακτηρίζουν, και κυρίως να καθησυχάσουν τους δημότες τους, οι Δήμαρχοι Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης- Υμηττού, Καισαριανής και Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με κοινή ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν και διαβεβαιώνουν ότι οι περιοχές αυτές του Κεντρικού Τομέα Αθηνών δεν ανήκουν στους «κόκκινους» από πλευράς κρουσμάτων κορωνοϊού δήμους.

«Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους» ξεκινάει την προσωπική δήλωσή του ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γιώργος Μαρκόπουλος, «ο Δήμος μας δεν συμπεριλαμβάνεται στους “κόκκινους’ δήμους με αυξημένα θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Τα ΜΜΕ λανθασμένα ανέφεραν κάτι τέτοιο, μάλλον παρασύρθηκαν από το γεγονός ότι υπαγόμαστε διοικητικά στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών που συνολικά έχει κριθεί “κόκκινος”.
Η κοινή ανακοίνωση των πέντε Δημάρχων του Κεντρικού Τομέα Αττικής αναφέρει τα εξής:
«Οι Δήμοι Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης – Υμηττού, Καισαριανής και Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας – που όλοι συγκαταλέγονται διοικητικά στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών – επειδή αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία πολλών συμπολιτών μας που επί αρκετές μέρες ακούν ή διαβάζουν ότι συνολικά στον Κεντρικό Τομέα καταγράφονται αυξημένα κρούσματα covid-19, εκδίδουμε αυτή την ανακοίνωση για να ενημερώσουμε έγκυρα και υπεύθυνα ότι:
»Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λαμβάνουμε τακτικά από τον ΕΟΔΥ, οι Δήμοι μας δεν περιλαμβάνονται σε εκείνους που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Η συνολική εικόνα του Κεντρικού Τομέα δεν συνεπάγεται ότι ισχύει αναγκαστικά και για κάθε έναν από τους επιμέρους Δήμους του. Συνεπώς δεν πρέπει να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ούτε να κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και πανικό στους πολίτες.
»Είναι αυτονόητο, φυσικά, ότι κανείς μας δεν επιτρέπεται να εφησυχάζει. Όπως λένε όλοι οι ειδικοί, οι επόμενοι μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω μάχης, ως Δήμοι συνεχίζουμε να καταβάλουμε καθημερινά κάθε προσπάθεια και όλοι οι πολίτες οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε με τα μέτρα προστασίας και τις υποδείξεις των ειδικών. Μένουμε ασφαλείς και θα το ξεπεράσουμε κι αυτό όλοι μαζί!»
Οι υπογράφοντες Δήμαρχοι:
Γρηγόρης Κατωπόδης, Δήμαρχος Βύρωνα
Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου
Τάσος Μπινίσκος, Δήμαρχος Δάφνης – Υμητού
Χρήστος Βοσκόπουλος – Δήμαρχος Καισαριανής Καισαριανή Τώρα
Γιάννης Βούρος – Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή