Γιαννακοπούλου -Κατρίνης : Πρώτη προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής η πρώτη κατοικία . Για την κυβέρνηση;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιαννακοπούλου -Κατρίνης : Πρώτη προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής η πρώτη κατοικία . Για την κυβέρνηση;

Κοινή Δήλωση Κοινοβουλευτικών Υπευθύνων Κινήματος Αλλαγής, Δικαιοσύνης Νάντιας Γιαννακοπούλου και Ανάπτυξης Μιχάλη Κατρίνη:

Όπως είχαμε δηλώσει πρόσφατα, βιώνουμε μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας που δεν έχει μόνο υγειονομικές επιπτώσεις. Αυτή την στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βιώνουν άγχος και ανασφάλεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, της κατάστασης χιλιάδων Επιχειρήσεων και του κινδύνου αύξησης της ανεργίας.

Σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση δεν μπορεί να προστίθεται και ο κίνδυνος απώλειας της πρώτης κατοικίας. Από τις 40.000 περίπου αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν υποβληθεί μόλις 4.400 αιτήσεις επαναπροσδιορισμού με την βασική ευθύνη να μην ανήκει σ’ αυτούς. Οι δυσλειτουργίες της πλατφόρμας και οι συνθήκες στην λειτουργία Υπηρεσιών, που εμποδίζουν την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, έχουν επηρεάσει καθοριστικά αυτήν την κατάσταση.

Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει με σχέδιο και χωρίς αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις την κατάσταση αυτή.

Στις 5/1 και σε απάντησή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ερώτηση που είχαμε υποβάλει από κοινού με τον Μιχάλη Κατρίνη λάβαμε την απάντηση ότι δεν χρειάζεται κάποια παράταση και παρουσιαζόταν μια ιδεατή λειτουργία της πλατφόρμας.

Λίγες μέρες αργότερα στις 13/1 ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί παράταση 15 ημερών. Τώρα πια όμως φαίνεται πως δεν θα είναι αρκετή ούτε αυτή η παράταση για την υποβολή αιτημάτων επαναπροσδιορισμού.

Γι’ αυτό και θα πρέπει να δοθεί εκ νέου παράταση που να δίνει τα περιθώρια να υποβάλουν αιτήσεις χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της πρώτης κατοικίας.

Είναι η ελάχιστη κίνηση σεβασμού της Κοινωνίας που δοκιμάζεται, του Κράτους Δικαίου, χιλιάδων πολιτών που υποφέρουν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή