Δήμος Διονύσου: Tηλεδιάσκεψη για την κακοκαιρία και Οδηγίες προς τους πολίτες

Δήμος Διονύσου: Tηλεδιάσκεψη για την κακοκαιρία και Οδηγίες προς τους πολίτες:

Το συντονισμό και τη συνεργασία όλων των διαθέσιμων δυνάμεων και μέσων, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας «Λέανδρος» το επόμενο τριήμερο, στο βαθμό που αυτή θα επηρεάσει το Δήμο Διονύσου, ζήτησε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 14/1 με Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων, Αντιδημάρχους, στελέχη πολιτικής προστασίας αλλά και εκπροσώπους των εθελοντικών κλιμακίων του Δήμου.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας και εφόσον κριθεί απαραίτητο, ο Δήμος Διονύσου θα χρησιμοποιήσει και πρόσθετα μηχανήματα (τύπου JCB κλπ) παράλληλα με τα μέσα που ήδη διαθέτει (αλατιέρες, εκχιονιστικά κλπ).

Στο πλαίσιο της αποφυγής προβλημάτων και άσκοπης ταλαιπωρίας, οι πολίτες καλούνται για τις επόμενες ημέρες:

– να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις,

– να οδηγούν με ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά σε συνθήκες παγετού, όπου αυτός εκδηλωθεί, ειδικά νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα, χρησιμοποιώντας αντιολισθητικές αλυσίδες,

– να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους και από τις δύο πλευρές των δρόμων, προκειμένου να μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων του Δήμου και των εθελοντών πολιτικής προστασίας.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, τα αρμόδια στελέχη πολιτικής προστασίας και τα εθελοντικά κλιμάκια θα είναι επί ποδός καθ’όλο το 24ωρο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Για λεπτομερείς οδηγίες προστασίας από την κακοκαιρία και ειδικότερα το χιόνι και τον παγετό ακολουθήστε το σύνδεσμο https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή