Κάτσε καλά, κάτσε καλά, Γεράσιμε!

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Κάτσε καλά, κάτσε καλά, Γεράσιμε!
Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμο Αρσένη, ο οποίος είχε περάσει από πολλά υπουργεία, μεταξύ αυτών και το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, ήταν ένας εκ των τεσσάρων διεκδικητών της πρωθυπουργίας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ το 1996 για τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου. Οι άλλοι τρεις ήταν, ως γνωστόν, ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος εξελέγη, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ο Γεράσιμος Αρσένης ήταν υπουργός Παιδείας, βρισκόταν ως γραμματέας στην Σπουδάζουσα Αθήνα (τη Νεολαία του ΣΥΝ) στις καταλήψεις και αντιμαχόταν το γνωστό, όπως έχει μείνει, νόμο Αρσένη, ο οποίος έφερνε αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. Ακόμη ακούγεται το σύνθημα των μαθητών «κάτσε καλά, κάτσε καλά, Γεράσιμε!».
Οι τότε καταλήψεις και πορείες για την παιδεία ήταν η αρχή της πολιτικής καριέρας του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Προφανώς πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη γιατί ήθελε να τον ευχαριστήσει που στάθηκε η αφορμή και η αιτία για να έχει μέχρι σήμερα αυτή τη λαμπρή πολιτική καριέρα. Πολλά μπορεί να καταλογίσει κανείς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αχάριστο όμως δεν μπορείς να τον πεις!
Κι αυτό για να σταματήσουν κάποιοι κακεντρεχείς να διαδίδουν ότι η πρότασή του για τον Γεράσιμο Αρσένη έχει να κάνει με τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας προ ολίγων ημερών – όταν είχε βγάλει βόλτα τη διευρευνητική εντολή που είχε πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης – με τη Λούκα Κατσέλη, σύζυγο ως γνωστόν του κ. Γεράσιμου Αρσένη. Στη συνάντηση αυτή, απ’ ό,τι γράφτηκε και ειπώθηκε, συμφώνησαν η Λούκα Κατσέλη να μετάσχει στις επόμενες εκλογές με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλόγιμη μάλιστα θέση.
Αλλά, όπως είπα, δεν είναι αυτός ο λόγος που ο κ. Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη. Ο λόγος ήταν το, μετά από πολλά χρόνια, «ευχαριστώ» του κ. Αλέξη προς τον πολιτικό του ευεργέτη Γεράσιμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή