Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Το δώρο της Φώφης στον Ανδρέα, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Φίλε Ανδρέα, θέλω να πιστεύω ότι μια ανθοδέσμη θα την έστειλες στην Πρόεδρο Φώφη για το δώρο που σου έκανε να σε απαλλάξει από τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ. Πρώτον, γιατί τη δουλειά τη δική σου θα την κάνουν τώρα δύο – άρα σου αναγνωρίζει την αξία που είχες. Και δεύτερον, ήδη σε κατέστησε ως τον πρώτο και κύριο αντίπαλό της για την αρχηγία του κόμματος. Ο τρίτος διεκδικητής, που θα είναι μάλλον ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε το λάθος να προτιμήσει τις Βρυξέλλες αντί την Αθήνα και διεκδίκηση αρχηγίας κόμματος μέσω αντιπροσώπου ή από απόσταση δεν μπορεί να γίνει.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, τώρα που απαλλάχτηκε των καθηκόντων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, θα έχει την άνεση να επικοινωνεί την υποψηφιότητά του και να κάνει τις επαφές του με στελέχη και ψηφοφόρους το κόμματος χωρίς να προσποιείται.
Η κυρία Φώφη Γεννηματά έκανε την προσπάθειά της για να ενώσει όλα τα κομμάτια της Κεντροαριστέρας αλλά απέτυχε. Η ευθύνη για την αποτυχία δεν είναι μόνο δική της. Το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει σε άλλους και ειδικότερα στον Σταύρο Θεοδωράκη, Πρόεδρο του Ποταμιού, ο οποίος σαμποτάρισε τη διαδικασία ενοποίησης του χώρου.
Μετά την αλλαγή φρουράς στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στο ΚΙΝΑΛ, άρχισαν οι διαρροές από την Χαρ. Τρικούπη ότι ο Λοβέρδος κοιτάει περισσότερο προς τη Νέα Δημοκρατία, γιατί είναι φίλος και με τον Μητσοτάκη και παίζουν και μπάσκετ μαζί. Πιστεύω ότι οι φωστήρες του επικοινωνιακού επιτελείου του ΚΙΝΑΛ να διάβασαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τελευταίας δημοσκόπησης της Opinion για τη διαδικτυακή εφημερίδα Political για να καταλάβουν πώς σκέπτονται οι δικοί τους ψηφοφόροι. Στην ερώτηση «η χώρα οδεύει προς σωστή ή λάθος κατεύθυνση;», το 72% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι η χώρα πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση με το 45% του συνόλου των ψηφοφόρων να έχουν την ίδια άποψη και – κρατηθείτε σύντροφοι της Χαρ. Τρικούπη! – το 66,7% των ψηφοφόρων σας προτιμά συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Η πολιτική θέση του ΚΙΝΑΛ δεν είναι αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί όπου προσπαθεί να παίξει μπάλα σήμερα γιατί αυτό τον χώρο τον καλύπτει το ΚΚΕ και μερικώς και για λίγο ακόμη το Μέρα 25. Εκεί που πρέπει να απευθυνθεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι στο 10% έως 15% των ψηφορόρων οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι πολιτικά άστεγοι. Στις τελευταίες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε κοντά 32% και σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταγράφει ποσοστό από 18% έως 24%. Αυτοί οι οποίοι φαίνεται ότι εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και σήμερα δεν θέλουν να πάνε ούτε Νέα Δημοκρατία ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει κατορθώσει όμως ούτε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να τους πείσει να επανακάμψουν.

Το 2023 που είναι η χρονιά των επόμενων βουλευτικών εκλογών με το πιο πιθανό σενάριο να γίνουν πολύ πριν, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Η χώρα, θέλω να πιστεύω, θα έχει αφήσει πίσω της τη 10ετή και βάλε οικονομική κρίση αλλά και την υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα χρόνια που μεσολάβησαν από τις τελευταίες πριν το ξέσπασμα της μπόρας βουλευτικές εκλογές το 2009 μέχρι τις επόμενες, θα είναι κοντά 14. Τα οποία είναι πολλά και πολλά άλλαξαν στην πολιτκή ζωή του τόπου. Σκεφτείτε μόνο πόσα κόμματα δημιουργήθηκαν και αφού ορισμένα από αυτά είχαν ένα σύντομο κοινοβουλευτικό πέρασμα, μετά εξαφανίστηκαν (Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή, Ένωση Κεντρώων, Τελεία, Κοινωνική Συμφωνία).
Θέλω να πιστεύω ότι κάτι θετικό αποκομίσαμε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια και δεν θα έχουμε πλέον ευήκοα ώτα σε ψεύτικες υποσχέσεις.