emvolio.gov.gr: όλες οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

ΥΓΕΙΑ
emvolio.gov.gr: όλες οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

emvolio.gov.gr: όλες οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού
Ξεκίνησε η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά της νόσου covid-19. Όλοι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τον εμβολιασμό στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
Από τις 11 Ιανουαρίου 2021 ξεκίνησε η διαδικασία των ραντεβού η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί με τρεις τρόπους:
1. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό με προτεινόμενο ραντεβού το οποίο θα πρέπει να επιβεβαιώσουν με μήνυμα στο 13034 εντός τριών ημερών.
2. Οι μη εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση μπορούν να μπαίνουν στο emvolio.gov.gr για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
 για την ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης μπαίνετε στο https://ehealth.gov.gr/p-rv/p και χρειάζεστε τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet, τον ΑΜΚΑ σας και τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ή/και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου
3. Μέσω φαρμακείου ή ΚΕΠ.
Το εμβόλιο, εγκεκριμένο για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του από τους αρμόδιους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, είναι προαιρετικό αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.
Όλοι οι πολίτες εμβολιάζονται δωρεάν και η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει στα άτομα που ανήκουν στην πρώτη γραμμή της υγείας, τις ευπαθείς ομάδες,τους ηλικιωμένους, τους εργαζόμενους και τους τρόφιμους των οίκων ευγηρίας και άλλων δομών χρονίως πασχόντων και σε όσους υπηρετούν σε σημαντικές υπηρεσίες του κράτους. Η προτεραιότητα των ομάδων ορίζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Ακόμα και μετά τον εμβολιασμό συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας:
 Φοράμε μάσκα
 Κρατάμε αποστάσεις
 Τηρούμε την υγιεινή των χεριών.

Πήγαινε στην κορυφή