Βουτιά 7% για τη μετοχή της Twitter ύστερα από την αναστολή του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ

Βουτιά 7% σημείωσε η μετοχή της Twitter, με την εταιρία μέσων κοινωνικής δικτύωσης να οδεύει προς την απώλεια 2,5 δισεκ. δολαρίων από τη χρηματιστηριακή της αξία μετά την οριστική αναστολή του λογαριασμού του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η βουτιά καταγράφεται ενώ κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι καταφέρθηκαν εναντίον της πλατφόρμας το σαββατοκύριακο για το ότι φίμωσε έναν από τους πιο δημοφιλείς χρήστες της, με τους traders να αναφέρονται επίσης στις ενδείξεις ότι η υπόθεση αυτή τροφοδοτεί αιτήματα για περαιτέρω ρύθμιση των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών.

Ο λογαριασμός του Τραμπ είχε πάνω από 88 εκατ. ακολούθους και οι αναρτήσεις του έχουν γίνει retweet δισεκατομμύρια φορές.
«Ο Τραμπ έχει πάρα πολλούς και πιστούς ακολούθους και πολλοί από αυτούς που τον παρακολουθούν θα αποχωρήσουν εάν ο Τραμπ χάσει διά παντός τη δυνατότητα να κάνει αναρτήσεις», δήλωσε ο Αντρέα Τσιτσιόνε, επικεφαλής στρατηγικής στη χρηματιστηριακή εταιρία TS Lombard.
Ωστόσο η πτώση των μετοχών της Twitter στην προσυνεδριακή τους διαπραγμάτευση ήταν μεγαλύτερη από αυτή των ομοειδών της εταιριών.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο ετοιμάζεται για πιθανή διαμαρτυρία υποστηρικτών του Τραμπ έξω από τα κεντρικά γραφεία της Twitter σήμερα.
Η Twitter ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η αναστολή του λογαριασμού του Τραμπ οφείλεται στον κίνδυνο περαιτέρω βίαιων επεισοδίων, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη. Ήταν η πρώτη φορά που η εταιρία μπλόκαρε έναν αρχηγό κράτους ενώ ανέστειλε και λογαριασμούς που ανήκουν σε κακόβουλους οπαδούς του Τραμπ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ)

Πηγές

Φωτογραφία από Pete Linforth από το Pixabay

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή