Έως αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου η αποζημίωση ειδικού σκοπού Δεκεμβρίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Έως αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου η αποζημίωση ειδικού σκοπού Δεκεμβρίου

Η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για χιλιάδες εργαζομένους που βρίσκονταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως και αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου, όπως είχε εξαγγελθεί. 

Σε κάθε περίπτωση, η πληρωμή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 12 Ιανουαρίου, για όλους όσοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία των δηλώσεων αναστολών. Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις των αναστολών από εργοδότες και εργαζόμενους υποβάλλονταν, έπειτα από μια 5νθήμερη παράταση, έως την περασμένη Τρίτη 5 Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Σε αντίθεση με τον Νοέμβριο, η διαδικασία των δηλώσεων που ακολουθήθηκε αυτή τη φορά ήταν κοινή για εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων. Το ίδιο κοινή αναμένεται να είναι και η πληρωμή. Εφόσον η διαδικασία των καταβολών εκκινήσει το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, τα ποσά θα είναι διαθέσιμα στους εργαζόμενους σταδιακά έως το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου.

Η αποζημίωση κάθε εργαζόμενου εξαρτάται από τις ημέρες της αναστολής. Για κάθε ημέρα αναστολής ο μισθωτός αποζημιώνεται από το κράτος με 17,8 ευρώ. Όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο, οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ που εντός Δεκεμβρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ήταν πληττόμενες και για το υπόλοιπο του μήνα ήταν κλειστές με κρατική εντολή, έπρεπε να έχουν υποβάλει ξεχωριστό έντυπο – δήλωση αναστολής για κάθε κατηγορία.

ΤΜΗΜΑ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Στο μεταξύ, εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, οι μισθωτοί που έχουν χρόνο αναστολής τον Δεκέμβριο θα λάβουν εντός Ιανουαρίου και ένα δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων από το κράτος. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1ης έως 31 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως στις 21 Δεκεμβρίου, το κράτος πλήρωσε σε 1.060.434 εργαζόμενους το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή