Αλήθειες και μύθοι για τον καθαρισμό του προσώπου

Ποιά γυναίκα δεν θέλει το πρόσωπό της, όχι μόνο να λάμπει, αλλά να σφύζει από υγεία; Αν, όμως, παραλείπουμε τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας αυτή γίνεται επιρρεπής στις φλεγμονές, στα μαύρα στίγματα, στη θαμπή όψη, αλλά και στην πρόωρη γήρανση. Ωστόσο, δεν αρκεί να πλένουμε το πρόσωπό μας για να εξασφαλίσουμε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, πρέπει να το κάνουμε και σωστά. Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει στην πραγματικότητα για τον καθαρισμό προσώπου.

«Δεν πρέπει να πλένουμε πολύ συχνά το πρόσωπό μας» ΑΛΗΘΕΙΑ
Στα πάντα χρειάζεται μέτρο και ο καθαρισμός του προσώπου μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Όπως δεν πρέπει να παραλείπουμε τον καθαρισμό, έτσι δεν πρέπει και να κάνουμε υπερβολές. Όταν πλένουμε το δέρμα μας πάνω από δύο φορές την ημέρα μπορεί να διαταράξουμε τον υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας και κατ’ επέκταση την ισορροπία της, με αποτέλεσμα να εμφανίσει περισσότερη λιπαρότητα ή περισσότερη ξηρότητα (ή άλλες πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως έκζεμα).

«Τα μαντηλάκια καθαρισμού είναι η καλύτερη επιλογή» ΜΥΘΟΣ
Είναι πιθανότατα η πιο πρακτική λύση, όχι όμως η καλύτερη. Αφαιρούν τη μεγαλύτερη ποσότητα μακιγιάζ ωστόσο δεν καθαρίζουν σε βάθος. Τα προτιμάμε για μετά τη γυμναστική ή όταν είμαστε πολύ μακιγιαρισμένες και θέλουμε να αφαιρέσουμε γρήγορα τη μεγαλύτερη ποσότητα μακιγιάζ. Ωστόσο, φροντίζουμε να ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με νερό και να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δεύτερη φορά, ώστε να απομακρύνουμε τα κατάλοιπα.

«Η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται σκληρό καθαριστικό» ΜΥΘΟΣ
Ακόμη κι αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε «σκληρά» καθαριστικά, καθώς απομακρύνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας μας και την αφήνουν ξηρή. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα αναγκάζουμε το δέρμα μας να εκκρίνει περισσότερο σμήγμα και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Φροντίζουμε, λοιπόν, να χρησιμοποιούμε ένα απαλό καθαριστικό που σέβεται το pH της επιδερμίδας.

«Μία πλύση δεν είναι αρκετή» ΑΛΗΘΕΙΑ
Σκεφτείτε όλα τα προϊόντα που εφαρμόζουμε στο δέρμα μας (αντηλιακό, serum, ενυδατική), τα οποία μπορεί να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. Προσθέστε σε αυτό το μακιγιάζ και τη ρύπανση από τον ατμόσφαιρα της πόλης και σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι μόνο μία πλύση δεν αρκεί. Επομένως, κάθε βράδυ, αφού ξεπλύνουμε το πρόσωπό μας, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ώστε το καθαριστικό προϊόν να φτάσει πραγματικά στους πόρους του δέρματος.

«Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους της επιδερμίδας και το κρύο τους κλείνει» ΜΥΘΟΣ
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα διαδεδομένο μύθο ομορφιάς, ωστόσο στην πραγματικότητα το ζεστό νερό δεν ανοίγει τους πόρους και το κρύο νερό δεν τους κλείνει. Η εναλλαγή από το ζεστό στο κρύο το μόνο που θα καταφέρει είναι να προκαλέσει σοκ στο δέρμα μας, οπότε γυρνάμε τη βρύση στη μέση και κρατάμε το νερό χλιαρό.

(Πηγή: vita.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή