Ο Δήμος Γαλατσίου δεν ανήκει στους «κόκκινους» δήμους

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ο Δήμος Γαλατσίου δεν ανήκει στους «κόκκινους» δήμους

Απάντηση στα πρόσφατα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ ορισμένων ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ο Δήμος Γαλατσίου περιλαμβάνεται στους «κόκκινους» δήμους με αυξημένα θετικά κρούσματα, δίνει η δημοτική αρχή με σχετική ανακοίνωσή της όπου χαρακτηρίζει αυτά τα δημοσιεύματα ως ανυπόστατα. Και συνεχίζει:

Ενδεχομένως κάνουν αυτή την εσφαλμένη αναφορά επειδή ο Δήμος μας υπάγεται στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών που συνολικά έχει κριθεί «κόκκινος», χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι Δήμοι παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Αντιθέτως, η πραγματικότητα είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 10 Ιανουαρίου 2021, συνολικά στον Δήμο Γαλατσίου κατεγράφησαν μόνο 31 κρούσματα κι αυτό τον καθιστά έναν από τους λιγότερο επιβαρυμένους επιδημιολογικά δήμους της Αττικής.

Συγκεκριμένα, η αναλογία ανά 100.000 κατοίκους είναι 2,90 κρούσματα ημερησίως, ενώ η αντίστοιχη αναλογία συνολικά για τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών είναι πάνω από 60% μεγαλύτερη (4,66 κρούσματα ημερησίως ανά 100.000 κατοίκους).

Σε μια Αττική, όπου φυσικά κανείς Δήμος δεν είναι αποκομμένος από τους άλλους, για να επιτύχουμε μέχρι σήμερα οι Γαλατσιώτισσες και οι Γαλατσιώτες αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με σχέδιο, ακόμα και με μέτρα που ορισμένες φορές ήταν αντιδημοφιλή. Ήμασταν ο πρώτος Δήμος στη χώρα που πήρε σκληρά μέτρα από την αρχή της πανδημίας, συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης:

Πρώτος στη χώρα ο Δήμος μας, για να προστατεύσει ιδίως τις ευπαθείς ομάδες, εφάρμοσε τηλεργασία για τους υπαλλήλους άνω των 55, ενώ έκλεισε τα ΚΑΠΗ, το Γυμναστήριο Γυναικών, τους χώρους καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι». Επίσης δεν πραγματοποιήσαμε θερινό και χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ.
Ήμασταν οι πρώτοι που επισκέφτηκε ο ΕΟΔΥ για μαζικό έλεγχο με rapid tests –κάτι το οποίο θα επαναληφθεί μόλις το επιτρέψει ο προγραμματισμός του.
Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους στη χώρα που με δικά τους έξοδα πραγματοποιούν δωρεάν rapid tests σε σειρά κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες τεστ.
Αυτή τη στιγμή, με το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, ο Δήμος μας κάνει δωρεάν rapid tests σε μέλη της σχολικής κοινότητας, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.
Είναι αυτονόητο ότι δεν επιτρέπεται να εφησυχάζουμε. Όπως λένε όλοι οι ειδικοί, οι επόμενοι μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω μάχης και ο μόνος λόγος που αναγκαζόμαστε τώρα να βγάλουμε αυτή την ανακοίνωση, είναι για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν για την πόλη μας λανθασμένες εντυπώσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πανικό.

Όλοι μας πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Καλούμε όποια δημοτική παράταξη κινδυνολογεί αδικαιολόγητα, να ενημερωθεί και να συνδράμει την κοινή μας προσπάθεια με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Και βέβαια, απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι είναι ανάγκη να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού, όπως αυτά που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Άλσος Βεΐκου. Μένουμε ασφαλείς και θα το ξεπεράσουμε κι αυτό όλοι μαζί!

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας: 210-2222011 και 210-2933956

Τμήμα Παιδείας: 213-2055328 και 213-2055407

Ιδιαίτερο γραφείο Δημάρχου: 213-2055335 και 213-2055336

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή