Ξεμπλοκάρει η Γραμμή 4 του Μετρό και θα ολοκληρωθεί σε 8 χρόνια

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ξεμπλοκάρει η Γραμμή 4 του Μετρό και θα ολοκληρωθεί σε 8 χρόνια

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 ξεμπλοκάρει η διαδικασία της κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 8 χρόνια, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1 FM” ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Συγκεκριμένα το πρώτο κομμάτι της Γραμμής 4 ξεκινάει από το άλσος Βεΐκου και καταλήγει στο Γουδί, με 15 σταθμούς. Στην συνέχεια προβλέπονται επεκτάσεις από (Δ) Αλσος Βεϊκου μέχρι Πετρούπολη, (Γ) από Ευαγγελισμό, Ανω Ηλιούπολη, (Β) από Γουδί Μαρούσι, και (Ε) από Μαρούσι στην Εθνική Οδό.

Όμως αναπτύσεται όπως φαίνεται εντός των επόμενων μηνών και το σύστημα των λεωφορείων.
Ο κ. Καραμανλής ειδικότερα ανέφερε ότι πλέον κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας 1.280 λεωφορεία και έχουν προστεθεί 1.100 δρομολόγια την ημέρα ενώ μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των 609 προσλήψεων και θα έρθουν και τα πρώτα νέα οχήματα με leasing, τα οποία θα προστεθούν στις γραμμές όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Υπενθύμισε ότι πριν από 18 μήνες κυκλοφορούσαν στην Αθήνα μόλις 850 λεωφορεία και ότι από τον Νοέμβριο έχουν προστεθεί στο στόλο πάνω από 250 λεωφορεία και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα προστεθούν άλλα 300. Σημείωσε δε ότι στη Θεσσαλονίκη από 230 λεωφορεία, σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα από 400.

Όλα αυτά βέβαια θα φανούν μετά τον κορονοϊό καθώς τα ΜΜΜ έχουν υποστεί μείωση ως και 90% στο επιβατικό κοινό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή