Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Θεόδωρος Φλωρίδης – Υποστήριξη και ασφάλεια των μαθητών με αναπηρία

Θεόδωρος Φλωρίδης
Υποστήριξη και ασφάλεια των μαθητών με αναπηρία –
Ένας χρηστικός οδηγός για εκπαιδευτικούς και όχι μόνο

Έτος Έκδοσης: 2020
Αριθμός Σελίδων: 176
ISBN: 978-618-5001-65-0
Σχήμα Βιβλίου:14,5×20,5 εκ.
Τιμή Βιβλίου:15 €

Περιγραφή βιβλίου
Η πρόληψη των ατυχημάτων στην ειδική αγωγή δεν διαφέρει σημαντικά από την πρόληψη στη γενική εκπαίδευση. Ωστόσο, ο εντοπισμός των κινδύνων και η αποτροπή των ατυχημάτων στους μαθητές με αναπηρία δεν συνυφαίνονται μ’ εκείνους που αφορούν στους υπόλοιπους μαθητές, λόγω της μοναδικότητας και του ιδιαίτερου προσωπικού προφίλ του κάθε παιδιού με αναπηρία.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί έναν σύντομο οδηγό για την υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία, με στόχο την αποτροπή κινδύνων και την πρόληψη των ατυχημάτων στα γενικά και ειδικά σχολεία. Σε αυτό εξετάζονται οι βασικές αρχές πρόληψης και αναφέρονται μέτρα στήριξης των μαθητών με αναπηρίες που οφείλει να γνωρίζει και να λαμβάνει υπόψιν του κάθε εργαζόμενος στην εκπαίδευση για τομείς, όπως η διαμόρφωση του διδακτηρίου, οι μετακινήσεις και η ασφαλής χρήση του αναπηρικού αμαξιδίου. Παράλληλα, παρουσιάζονται στόχοι και τεχνικές διδασκαλίες για την εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία στην κατανόηση και αποφυγή των κινδύνων.

Βιογραφικό συγγραφέα
Ο Θεόδωρος Φλωρίδης είναι δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Έχει διδάξει σε γενικές τάξεις και Τμήματα Ένταξης, διετέλεσε διευθυντής σε δημοτικά σχολεία, και την παρούσα περίοδο είναι Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.