Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου για τα κρούσματα κορωνοϊού στο Δημαρχείο

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου για τα κρούσματα κορωνοϊού στο Δημαρχείο

Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους του Δήμου Γαλατσίου, βρέθηκαν αρκετά θετικά κρούσματα COVID-19 σε εργαζόμενους στο δημαρχείο με αποτέλεσμα να μείνει κλειστό το κτίριο τη Δευτέρα 4/1/2021.

Προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι δεν υπήρξε ολοκληρωμένη επίσημη ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή (τόσο στις Υπηρεσίες όσο και στους δημοτικούς συμβούλους) αφενός για το γεγονός αυτό καθαυτό αφετέρου αναλυτικά για τα μέτρα που θα παρθούν για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, πέρα από μια ανακοίνωση λίγων γραμμών στην οποία αναφέρεται στο κλείσιμο του δημαρχείου για 1 ημέρα, λόγω «θετικού κρούσματος».
Στην ίδια ανακοίνωση, ως μέτρα αντιμετώπισης, πέρα από την αυτονόητη απολύμανση, αναφέρεται απλά η ιχνηλάτηση των επαφών, αντί για την διενέργεια τεστ covid σε όλο το προσωπικό που σχετίζεται με το δημαρχείο.
Η δημοτική αρχή θα φέρει μεγάλη ευθύνη, αν δεν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει ή να μην διογκωθεί μια πιθανή εστία μετάδοσης.
Εξάλλου, την χρονιά που πέρασε, ο λαός μας ήρθε αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία ανέδειξε με τον πλέον πεντακάθαρο τρόπο τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας, με ευθύνη τόσο της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των παλαιότερων (Σύριζα, Πασοκ, ΝΔ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περικοπή 96 εκατομμυρίων ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021, από την ήδη υποχρηματοδοτούμενη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Με αφορμή λοιπόν τα νέα κρούσματα στους εργαζόμενους τους Δήμου μας, τους ευχόμαστε πρώτα απ’ όλα περαστικά και καλή δύναμη και την ίδια στιγμή επαναφέρουμε μια σειρά ζητήματα που έχουμε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο όλη την περασμένη χρονιά :
➢ Μαζικά κι επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους. Εν προκειμένω να γίνουν άμεσα λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
➢ Σε περίπτωση νέων κρουσμάτων να γίνεται μοριακό τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή ή/και εργάζονται στους ίδιους χώρους.
➢ Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς.
➢ Χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στο σύνολό τους, συμπεριλαμβανομένων και των εξειδικευμένων μέσων προστασίας για covid-19.
➢ Παρουσία γιατρού εργασίας σε μόνιμη βάση στους εργασιακούς χώρους.
➢ Άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή μπαίνουν σε καραντίνα ή εργάζονται σε υπηρεσίες που κλείσανε και σε γονείς που έχουν παιδιά σε σχολείο.
➢ Στελέχωση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών που θα επιτηρούν την εφαρμογή, από τους δήμους, των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης
Τάσος Οικονόμου
Μάνθος Ιμπριάλος

Πήγαινε στην κορυφή