Το Κονγκρέσο επικύρωσε την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν – Ο Τραμπ παραδέχεται την λήξη της θητείας του

Το αμερικανικό Κονγκρέσο επικύρωσε την νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, έπειτα από την απόρριψη των ρεπουμπλικανικών ενστάσεων για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην Πενσιλβάνια.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επικύρωσε την ψήφο των 306 μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν , έναντι 232 για τον Ντόναλντ Τραμπ , κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Γερουσίας και της Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία διακόπηκε από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.
Ο Τραμπ παραδέχεται ότι η προεδρική του θητεία έχει τελειώσει και υπόσχεται «συντεταγμένη μετάβαση», σύμφωνα με ανακοίνωση στον λογαριασμό του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στο Twitter.
«Αν και διαφωνώ πλήρως με το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, ωστόσο θα υπάρξει συντεταγμένη μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου». «Πρόκειται για την λήξη μίας από τις καλύτερες πρώτες προεδρικές θητείες και δεν είναι παρά η αρχή του αγώνα μας για να δώσουμε πίσω στην Αμερική το μεγαλείο της».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή