ΣΥΡΙΖΑ : Μονόδρομος η απόσυρση της τροπολογίας Κεραμέως και η απομάκρυνσή της από το Υπουργείο Παιδείας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ : Μονόδρομος η απόσυρση της τροπολογίας Κεραμέως και η απομάκρυνσή της από το Υπουργείο Παιδείας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό και τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνο Κόλλια.

Κατά τη συζήτηση που είχαν ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «εύλογες» και «δίκαιες» τις σφοδρές αντιδράσεις των επιστημόνων για την αντισυνταγματική νυχτερινή τροπολογία της Υπουργού Παιδείας, καςΚεραμέως, με την οποία εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ με αυτά αποφοίτων κολεγίων τριετούς φοίτησης.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «σκανδαλώδη τροπολογία – δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια σε βάρος δεκάδων χιλιάδων μηχανικών και οικονομολόγων που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και σε βάρος της δημόσιας Παιδείας.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε αυτονόητες τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και των ίδιων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε την ανάγκη οι μηχανικοί και οικονομολόγοι βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν ξεκάθαρη και δημόσια θέση για την επαίσχυντη τροπολογία.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμησή του πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, η απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας και η απομάκρυνση της κας Κεραμέως από το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί μονόδρομο για τον κ. Μητσοτάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή