Ενεργειακή Αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Καλλιθέας.

Δήμος Καλλιθέας
Ενεργειακή Αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Καλλιθέας.

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η Προγραμματική Σύμβαση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Καλλιθέας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ:
Γ. Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε με τους Δήμους για να μετατρέψουμε την Αττική σε μία ‘’Πράσινη Περιφέρεια’’, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στις επόμενες γενιές»
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε πριν μερικές ημέρες την προγραμματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του πολιτιστικού κέντρου “Μελίνα Μερκούρη”.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.520.000 ευρώ, είναι συγχρηματοδοτούμενο. Το ποσό του 1.000.000 ευρώ έχει εξασφαλιστεί από πόρους της Περιφέρειας και το υπόλοιπο από πόρους του Δήμου. Η εκτέλεση του, σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση, θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλλιθέας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 46 μηνών.

Πρόκειται για ένα παλαιό 2όροφο βιομηχανικό κτίριο, συνολικού εμβαδού 1380 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 3.613,30 τ.μ.. με οικοδομική άδεια του 1994. Η ενεργειακή αναβάθμισή του κρίθηκε επιβεβλημένη με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, την μείωση του κόστους λειτουργίας και την βελτίωση συνολικά των συνθηκών λειτουργίας του συγκροτήματος.

Ειδικότερα, τα τεχνικά λειτουργικά χαρακτηριστικά του έργου αφορούν:

• Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης σε όλες τις όψεις του κτιρίου
• Καθαίρεση καμπύλων στεγάστρων στην απόληξη του κλιμακοστασίου και κατασκευής στρώσης θερμο-υγρομόνωσης και πλάκας οπλισμένου σκυροδέρματος για μείωση του συντελεστή θερμοπερατότητας
• Αντικατάστασης εξωτερικών κουφωμάτων σε μη θερμαινόμενους χώρους
• Κατασκευής στρώσης θερμο-υγρομόνωσης στο δώμα του Β’ ορόφου και στο δώμα απόληξης του κλιμακοστασίου
• Ανακατασκευή τμήματος του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης του κτιρίου
• Κατασκευή υπόγειας δεξαμενής πυρόσβεσης στον περιβάλλοντα χώρο
• Αλλαγή Η/Μ εγκαταστάσεων του κτιρίου και κατασκευή νέου συστήματος θέρμανσης, κλιματισμού και αερισμού.

Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οφείλουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες που σηματοδοτούν ένα αισιόδοξο μέλλον, για εμάς και τα παιδιά μας. Σε συνεργασία με τους Δήμους εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε την Αττική σε μία ‘’Πράσινη Περιφέρεια’’, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών. Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στις επόμενες γενιές. Το έργο αφορά σε ένα πυκνοκατοικημένο Δήμο με πολλές ανάγκες και για το λόγο αυτό στηρίζουμε την αναβάθμιση κτιρίων όπως το συγκεκριμένο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή