Δήμος Γαλατσίου: Οι ιδιοκτήτες ζώων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του περιπάτου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου: Οι ιδιοκτήτες ζώων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του περιπάτου

Ανακοίνωση για τη δηλητηρίαση ζώων από φόλες στο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άσκησης Σκύλων στο Άλσος Βεΐκου

Ο Δήμος Γαλατσίου σε συνέχεια της καταγγελίας πολιτών για ύπαρξη ποντικοκτόνου στο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άσκησης Σκύλων, ενημερώνει ότι:

α. Ο Δήμος Γαλατσίου, δεν προβαίνει σε μυοκτονία σε ανοικτούς χώρους όπου έχουν πρόσβαση αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα, και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, αυτό γίνεται με ειδικούς δολωματικούς σταθμούς ώστε να μη μην υπάρχει πρόσβαση από ανθρώπους/ζώα. Στο συγκεκριμένο χώρο δεν έχει γίνει καμία εφαρμογή.

β. Ο Δήμος Γαλατσίου καταδικάζει κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τόσο των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, όσο και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τοξικές ουσίες-δηλητήριο. Οι μαζικές δηλητηριάσεις ζώων προκαλούν αποτροπιασμό και είναι καταδικαστέες από το σύνολο των πολιτών.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4039/2012 η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση (τουλάχιστον 2 ετών) και χρηματική ποινή (30.000 ευρώ). Η συγκεκριμένη πράξη, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Οι ιδιοκτήτες ζώων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του περιπάτου και να καταγγέλλουν το γεγονός στις Αστυνομικές Αρχές.

Πήγαινε στην κορυφή