Αλ. Χαρίτσης: Δεν είχαμε αμφιβολία για το πώς αντιμετωπίζει τους επιστήμονες της χώρας η Κυβέρνηση των «αρίστων»

Δήλωση Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Χαρίτση για την εγγραφή αποφοίτων κολλεγίων στο ΤΕΕ και στο Οικονομικό επιμελητήριο:

Με χθεσινοβραδινή τροπολογία της τελευταία στιγμής σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η Κυβέρνηση υποχρεώνει το ΤΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο να εγγράψουν στα μητρώα τους αποφοίτους κολλεγίων. Εξισώνει δηλαδή τα επαγγελματικά δικαιώματα των διπλωματούχων μηχανικών με αυτά των αποφοίτων κολλεγίων.

Δεν είχαμε αμφιβολία για το πώς αντιμετωπίζει τους επιστήμονες της χώρας η Κυβέρνηση των «αρίστων». Το είδαμε δυστυχώς με την αντιμετώπιση που επιφύλασσε στους γιατρούς όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας. Σήμερα, η Κυβέρνηση προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Ειδικά για τους μηχανικούς, η μεθόδευση αυτή υποβάθμισης του επαγγέλματός τους δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο και για τη δημόσια ασφάλεια. Όλα θυσία στο βωμό της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων, στην προκειμένη περίπτωση των ιδιοκτητών κολλεγίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή