Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Το καλό να λέγεται, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Αγαπητοί φίλοι, θα έχετε αντιληφθεί όλα αυτά τα χρόνια που επικοινωνούμε, και μέσω αυτής της στήλης, ότι είμαι της άποψης ότι εδώ δεν είμαστε μόνο για να κάνουμε κριτική στα κακώς κείμενα της διοίκησης του Δήμου ή να καυτηριάζουμε κάποιες συμπεριφορές προσώπων της εξουσίας αλλά και για να λέμε κάπου – κάπου και καμιά καλή κουβέντα – όταν βέβαια υπάρχει λόγος.

Στο φύλλο του «Παλμού» στις 27/11/2020, έγραφα για τη χωματερή που είχε δημιουργηθεί στο Αττικό Άλσος από τα μπάζα και τα σκουπίδια που είχαν αφήσει κάποιοι βρωμιάρηδες και καλούσα τις Υπηρεσίες του Δήμου Γαλατσίου να προχωρήσουν στην απομάκρυνση αυτού του μικρού βουνού σκουπιδιών. Πράγματι ο Δήμος Γαλατσίου ανταποκρίθηκε και μετά από 10 μέρες ο χώρος είχε καθαριστεί.
Θέλω να τονίσω εδώ ότι η συγκεκριμένη περιοχή του Αττικού Άλσους δεν ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου αλλά του Δήμου Αθηναίων. Και δεν είναι, βέβαια, και η πρώτη φορά που οι Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου μας καθαρίζουν το ίδιο σημείο.
Μήπως, λέω μήπως, είναι ευκαιρία να μας παραχωρηθεί όλο το Αττικό Άλσος; Σε καλύτερη κατάσταση, φαντάζομαι, θα το διατηρούσαμε εμείς.

Μαζί με τα σκουπίδια από το Αττικό Άλσος, την ίδια μέρα η Υπηρεσία Καθαριότητας μάζεψε κι άλλα δύο φορτηγά από σακούλες σκουπιδιών στο δρόμο της ΛΑΤΟ, που είχαν αφήσει άλλοι βρωμιάρηδες.


Στο χώρο τώρα του παλιού λατομείου επειδή την περίφραξη από το συρματόπλεγμα κάποιοι επιτήδειοι την κατέστρεφαν πολύ εύκολα για να μπαίνουν με τα φορτηγά τους και να αδειάζουν τα σκουπίδια, ο Δήμος Γαλατσίου προχώρησε στην κατασκευή καινούργιας περίφραξης από μεταλλικές δοκούς (ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες) με μία πόρτα εισόδου, η οποία θα είναι ασφαλισμένη και τα κλειδιά θα είναι στις Υπηρεσίες του Δήμου. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα καταστραφεί και η νέα μεταλλική περίφραξη.

Εντός της ΛΑΤΟ, όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία πάνω, υπάρχει ένα πρόχειρο ορνιθοτροφείο όπου φιλοξενούνται δεκάδες πάπιες και κότες. Δεν γνωρίζω σε ποιόν ανήκει ούτε φυσικά αν έχει κάποια άδεια και από ποιόν. Απλώς το αναφέρω και οι αρμόδιοι ας δουν αυτή την όχι και τόσο ωραία κατάσταση.