Το νέο βιβλίο του Δήμου Βύρωνα “Σελίδες γραμμένες από πείσμα”

Το νέο βιβλίο του Δήμου Βύρωνα:

«Σελίδες γραμμένες από πείσμα» είναι ο τίτλος του έκτου βιβλίου του Δήμου Βύρωνα που είναι πλέον στο τυπογραφείο και σε μερικές μέρες θα βρίσκεται στα χέρια μας, επιστέγασμα και φέτος της δράσης που αναπτύσσει ο Δήμος μας κάθε χρόνο για το βιβλίο και τη νεολαία της Ελλάδας.

Το 2020 υλοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «στο βλέμμα του Μπάιρον». Ο Δήμος Βύρωνα πιστός στην ανάδειξη του νεανικού προβληματισμού εκδίδει και φέτος το έκτο βιβλίο του, γραμμένο από την έμπνευση εξήντα πέντε μαθητών και φοιτητών. Στο φετινό μας βιβλίο συναντιούνται η αρρώστια του πλανήτη και η αρρώστια του ανθρώπου, το άρρωστο φυσικό περιβάλλον με τα συμπτώματα της κλιματικής αλλαγής και η πανδημία. Οι μαθητές και φοιτητές που συμμετείχαν στο φετινό μας διαγωνισμό για το περιβάλλον μας έδωσαν με τα βραβευμένα κείμενά τους το πρώτο μέρος του βιβλίου με θέμα το περιβάλλον. Το δεύτερο μέρος είναι η δουλειά που έκανε κατά τη διάρκεια της χρονιάς το ηλεκτρονικό εργαστήρι γραφής του Δήμου μας, στο οποίο συμμετέχουν μαθητές και φοιτητές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και αποτελούν την Πανελλήνια Λογοτεχνική Συντροφιά Εφήβων και Νέων του Δήμου Βύρωνα. Το εργαστήρι μας φέτος τίμησε τα εξήντα χρόνια από το θάνατο του Αλμπέρ Καμύ και έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα στο έργο «η πανούκλα», συμμετέχοντας σε ένα ενδιαφέρον πείραμα λογοτεχνικής δημιουργίας: η πανελλήνια συντροφιά του Δήμου Βύρωνα έγραψε για την πανδημία, σε συνθήκες πανδημίας, εμπνεόμενη από μια σπουδαία αλληγορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Συγχαρητήριο κείμενο προς τη νεολαία μας απευθύνει μέσα από το βιβλίο μας ο τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας στην Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ, Αντώνης Ρόμπος.

Φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων, δε θα πραγματοποιηθεί η γνωστή τελετή βράβευσηςπου είναι η κορύφωση των εκδηλώσεών μας για το βιβλίο. Οι βραβευθέντες νεαροί δημιουργοί του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού μας και της Λογοτεχνικής μας Συντροφιάς θα λάβουν τα βραβεία τους ταχυδρομικά, καθώς επίσης και τα αντίτυπα των βιβλίων τους. Ταχυδρομικά, επίσης, θα λάβουν τα βραβεία τους τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί που υποστήριξαν και συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμά μας «στο Βλέμμα του Μπάιρον», με σκοπό την πρόκληση προβληματισμού και λογοτεχνικής έκφρασης στις νέες γενιές.

Το βιβλίο μας «Σελίδες γραμμένες από πείσμα» που γράφτηκε ως απάντηση της νιότης σε μια δύσκολη χρονιά για όλη την ανθρωπότητα σχεδίασε και επιμελήθηκεη συγγραφέας και συντονίστρια του προγράμματος Δήμητρα Νούση. Όπως κάθε χρόνο το βιβλίο του Δήμου Βύρωνα θα ταξιδέψει σε όλους του Δήμους και τις δημοτικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας, όπου θα διανεμηθεί δωρεάν, στα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, στα σχολεία του Δήμου Βύρωνα, σε φορείς πολιτισμού και μέσα ενημέρωσης. Με αυτόν τον τρόπο οι σελίδες των νέων μας, το πείσμα τους και η απάντησή τους στα δεινά της εποχής θα βρουν τη θέση τους ανάμεσά μας. Για όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν το βιβλίο «Σελίδες γραμμένες από πείσμα» μπορούν να το βρουν στο: Το νέο βιβλίο του Δήμου Βύρωνα: «Σελίδες γραμμένες από πείσμα» :: Δήμος Βύρωνα (dimosbyrona.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή