Νάσος Ηλιόπουλος : Λάθος της κυβέρνησης να ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλιόπουλος : Λάθος της κυβέρνησης να ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89” (Φίλιππος Φιλιππακόπουλος):

«Η κυβέρνηση ψήφισε έναν προϋπολογισμό που δεν πατάει στην πραγματικότητα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89» και το δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

«Σε καιρό πανδημίας, έχοντας θρηνήσει μέσα σε ενάμισι μήνα 3.244 απώλειες, η κυβέρνηση έρχεται να περάσει έναν προϋπολογισμό που μειώνει τις δαπάνες για την υγεία κατά 600 εκ. ευρώ!», επισήμανε.

«Την ίδια στιγμή», συνέχισε, «η κυβέρνηση ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο, αλλά φάνηκε πόσο λάθος είναι αυτό». «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πριν από μερικές μέρες δήλωνε ότι ο σχεδιασμός ήταν να πάρουμε 2 εκ. εμβόλια με στόχο να εμβολιάζονται περίπου 1 εκ. πολίτες το μήνα. Σήμερα, λέει ότι τελικά η χώρα θα πάρει 300.000 εμβόλια τον Ιανουάριο. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί το εμβόλιο ως άλλοθι για να μη στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Δεν γίνεται η κυβέρνηση να μην προχωρά στη συνταγογράφηση των τεστ και να υπάρχουν μέρες, στην κορύφωση της πανδημίας, που γίνονται μόνο 6.000 μοριακά τεστ», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας εκεί που χρειάζεται, όπως στη Βόρεια Ελλάδα που το υγειονομικό προσωπικό είναι στα όρια της κατάρρευσης». Τόνισε, ακόμα, ότι «πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας, καθώς το τελευταίο διάστημα πολλοί εργασιακοί χώροι έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού».

«Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι για να χτίσουμε τη συλλογική ανοσία μέσω του εμβολιασμού, θα φτάσουμε στο καλοκαίρι. Επομένως, δεν μπορούμε στο μεσοδιάστημα να μην πάρουμε τα υπόλοιπα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας», επισήμανε.

Αναφερθείς στα αρνητικά στοιχεία για την οικονομία, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «στο πρώτο εννιάμηνο του 2020 έχουμε την τέταρτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη». «Την ίδια στιγμή, η υπεραισιόδοξη πρόβλεψη του κυβερνητικού προϋπολογισμού μιλά για 4,5% ανάπτυξη το 2021, ενώ ο ΟΟΣΑ προβλέπει ανάπτυξη 0,9%», σημείωσε.

«Γνωρίζουμε ότι 1 εκ. εργαζόμενοι περίπου θα κάνουν Χριστούγεννα με κομμένο δώρο, γιατί το δώρο που θα πάρουν θα υπολογιστεί στα 534 ευρώ της αναστολής σύμβασης και όχι στον κανονικό τους μισθό», ανέφερε. «Όταν όμως σε συνθήκες κατάρρευσης της οικονομίας κόβεις το μισθό, τότε τροφοδοτείς περισσότερο την ύφεση», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «να πληρωθεί το δώρο των εργαζομένων στις πληττόμενες επιχειρήσεις από το κράτος, με βάση τον κανονικό τους μισθό».

Σημείωσε, επίσης, ότι «η επιστρεπτέα προκαταβολή που δίνει η κυβέρνηση, πρέπει να γίνει μη επιστρεπτέα ενίσχυση, ώστε να μην επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις με ένα ακόμα δάνειο». «Χρειάζεται, ακόμα, να εφαρμοστεί ένα σχήμα ρύθμισης οφειλών που θα περιλαμβάνει και κούρεμα ενός κομματιού του χρέους, όπως το είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή