ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ! Αυτό είναι το μήνυμα του ελληνικού λαού

Νέο κεφάλαιο φαίνεται πως έγραψαν στη σύγχρονη πολιτική ιστορία οι εκλογές της περασμένης Κυριακής 6 Μαΐου 2012. Τα δύο πάλαι ποτέ «μεγάλα κόμματα εξουσίας» καταποντίστηκαν, η αριστερά ενισχύθηκε με το παραδοσιακό της κομμάτι ωστόσο να παραμένει στα ίδια περίπου επίπεδα την ώρα που η ακροδεξιά κάνει δυναμική είσοδο στο ελληνικό κοινοβούλιο, ξεπερνώντας μάλιστα κατά πολύ το απαιτούμενο 3%. Η ερμηνεία των παραπάνω πολλαπλή. Ωστόσο το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο λαός και αποδεικνύουν τα ποσοστά που έλαβε το κάθε κόμμα είναι το εξής: Καιρός για συνεργασία!
Και για να μιλήσουμε συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία, πρώτη, συγκεντρώνει το 18,85% και 108 έδρες με το ΠΑΣΟΚ τρίτο και σαφώς καταϊδρωμένο με μόλις 13,18% και 41 έδρες. 
Ανάμεσά τους ήρθε δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος μοιραία θα αποτελέσει ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, αν και επέστρεψε άκαρπη τη διερευνητική εντολή στον τρίτο, την ώρα που γράφοντας οι γραμμές αυτές – συγκεντρώνει 16,78% και 52 έδρες. 
Τέταρτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10,60% και 33 έδρες και ακολουθεί πέμπτο το ΚΚΕ με το λίγο – πολύ σταθερό του ποσοστό 8,48% και 26 έδρες. 
Έκτη αλλά «ηχηρή» η Χρυσή Αυγή  με 6,97% και 21 έδρες και έβδομη η Δημοκρατική Αριστερά, που είναι το τελευταίο κόμμα που εισέρχεται στη Βουλή, με 6,11% και 19 έδρες. 
Τα κόμματα που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στη Βουλή συγκέντρωσαν το εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 19,03%. 
Δείτε τον διπλανό πίνακα, ο οποίος περιέχει και τα αντίστοιχα στοιχεία των δύο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων του 2009 και του 2007 ως… τροφή για σκέψη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή