Η σημαία του Δήμου Διονύσου θα υψωθεί στη δυσκολότερη κορυφή του κόσμου στο Πακιστάν

Δήμος Διονύσου
Η σημαία του Δήμου Διονύσου θα υψωθεί στη δυσκολότερη κορυφή του κόσμου στο Πακιστάν

Ανακοίνωση Δήμου Διονύσου :

Στη δυσκολότερη κορυφή του κόσμου, την Κ2 (“οκτάρα”) της οροσειράς του Καρακορούμ, στο μακρινό Πακιστάν, θα υψωθεί η σημαία του Δήμου Διονύσου, από το συμπολίτη μας κ.Αντώνη Συκάρη, έμπειρο ορειβάτη με δεκάδες διεθνείς αποστολές και γνωστό επιχειρηματία.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης παρέδωσε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 τη σημαία στον κ.Συκάρη, ο οποίος επισκέφθηκε το Δημαρχείο Διονύσου, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη ριψοκίνδυνη αποστολή του. Τον ευχαρίστησε ακόμη που θα μεταφέρει τη σημαία του Δήμου στη δυσκολότερη για ορειβασία κορυφή του κόσμου και υψηλότερη στο Πακιστάν, με ύψος κορυφής 8.611 μέτρα.

Σημειώνεται ότι η αποστολή του κ.Συκάρη θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή 13/12 Σύμμαχοι στην προσπάθειά του θα είναι άλλοι 10 διεθνούς φήμης ορειβάτες & 15 πολύ έμπειροι κάτοικοι της περιοχής. Την αποστολή διοργανώνει η «Seven Summits Treks» με αρχηγό τον Νεπαλέζο Dawa Chang Sherpa και αναμένεται -καλώς εχόντων των πραγμάτων- να ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου του 2021.

Ποιος είναι ο Αντώνης Συκάρης

Ο Αντώνης Συκάρης γεννήθηκε το Μάιο του 1962 και είναι έγγαμος με τη Καλλιόπη Κονή, με δύο παιδιά την Βιολέτα και τον Γιάννη και μια εγγονή την Ίριδα.Το 1976 ίδρυσε την αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών συσκευών ΣΥΚΑΡΗΣ, με 28 σημεία πώλησης, 400 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών 60 εκ. ευρώ, της οποίας μέχρι το 2006 παρέμεινε Ιδιοκτήτης. Από το 2006 είναι CEO της εταιρείας ΑΛΠΙ Α.Ε Real Estate και παραγωγή ενέργειας. Από το 1991 είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων ορειβατών ΣΕΟ και της Ελληνικής ομοσπονδίας Ορειβασίας και αναρρίχησης ΕΟΟΑ. Επίσης, είναι μέλος του Team 100 Mentors, του Διοικητικού συμβουλίου της Μπλέ Κέδρος ΑΕΕΑΠ, καθώς και ομιλητής σε εταιρείες, Πανεπιστήμια, εκδηλώσεις και στο TEDx (Inspirational – Motivational speaker). Είναι επίσης πρεσβευτής καλής θέλησης των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα Λιναρδάτου.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει σκαρφαλώσει τέσσερις από τις 14 “οκτάρες” κορυφές της γης (Grand Slam).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή