Δήμος Ηρακλείου : Ναι στην διάνοιξη της Κύμης

Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Δήμος Ηρακλείου : Ναι στην διάνοιξη της Κύμης

Ναι στην διάνοιξη της Κύμης με σκεπαστό όμως το κομμάτι της λεωφόρου στο Ηράκλειο λέει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής:

«Ναι» στη διάνοιξη και την επέκταση της λεωφόρου Κύμης λέει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής χαιρετίζοντας την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου, το οποίο, με την ολοκλήρωσή του, υπολογίζεται ότι θα ελαφρύνει σημαντικά την πόλη από τα φορτία της διαμπερούς κυκλοφορίας των οχημάτων. Επιδιώκοντας, όμως, να υπάρχουν μόνο οφέλη από την παρέμβαση, ο Δήμος απαιτεί και διεκδικεί το κομμάτι της επέκτασης που θα διέρχεται από το Ηράκλειο να γίνει με κάλυψη της λεωφόρου, ούτως ώστε να αποφευχθεί η αναστάτωση της καθημερινότητας των περιοίκων και της λειτουργικότητας της πόλης, αντίθετα δενα δοθεί η δυνατότητα, στο σκεπαστό πλέον τμήμα, να κατασκευαστούν κοινόχρηστοιχώροι και χώροι πρασίνου.
Η συγκεκριμένη θέση, η οποία άλλωστε αποτελεί και διαχρονική άποψη όλων των δημοτικών παραγόντων, αποτέλεσε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, την οποία ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα θέσουν στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για να διεκδικήσουν, όπως ομόθυμα τόνισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, το καλύτερο δυνατό για το Ηράκλειο.

Αναλυτικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής χαιρετίζει τη βούληση του Υπουργείου Υποδομών να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την διάνοιξη της λεωφόρου Κύμης ως παρέμβαση που κρίνεται ότι θα συμβάλλει στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης και ως διαχρονικό αίτημα των πολιτών και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
Αναλυτικά, με ομόφωνη απόφαση της 25ης Συνεδρίασης στις 2-12-2020:
1.Εγκρίνει την σκοπιμότητα της υλοποίησης του έργου που θα επεκτείνει τη λεωφόρο Κύμης και θα την συνδέσει με την Εθνική Οδό, δίνοντας διέλευση στην διαμπερή κυκλοφορία η οποία στην υφιστάμενη κατάσταση διοχετεύεται μέσα από τον αστικό ιστό.
2.Απαιτεί να κατασκευαστεί η διάνοιξη με υπογειοποίηση του τμήματος της επέκτασης που διέρχεται εντός των ορίων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να μην διαταραχτεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής καθώς και η λειτουργικότητα του συνόλου της πόλης λόγω της διακοπής της συνέχειας του αστικού ιστού, φαινόμενο που το Ηράκλειο ήδη βιώνει δεδομένης της διέλευσης κυκλοφοριακών διαδρομών όπως η Αττική Οδός και η γραμμή ΗΣΑΠ.
3.Ζητά να κατασκευαστούν στο σκεπαστό, πλέον, τμήμα της λεωφόρου Κύμης χώροι πρασίνου, αθλητικές υποδομές και λοιποί κοινόχρηστοι χώροι ως αντισταθμιστικά έργα.
4.Η παρούσα απόφαση θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υποδομών, γραφείο Υπουργού, Γενικού Γραμματέα και Διευθυντή Υπουργείου, για να ακολουθήσει παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής το Δήμαρχο και τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων. Επιπροσθέτως θα κοινοποιηθεί στους Δήμους Λυκόβρυσης Πεύκης, Αμαρουσίου και Κηφισιάς.
5.Σε κάθε περίπτωση ζητά να μην προχωρήσει η οριστικοποίηση των μελετών του έργου προτού εξεταστεί από το Υπουργείο η παρούσα απόφαση και ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώσαμεομόθυμα τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε τα μέγιστα για την πόλη και τους κατοίκους της. Λέμε ΝΑΙ στην διάνοιξη και επέκταση της λεωφόρου Κύμης όμως με τρόπο που θα εξασφαλίζεται ότι, ως Δήμος, θα έχουμε μόνο οφέλη από το έργο. Χαιρετίζουμε την πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών να ξεκινήσει η παρέμβαση. Όμως απαιτούμενα κατασκευαστεί έχοντας σκεπαστό το κομμάτι της επέκτασης που διέρχεται από το Ηράκλειο όπως, άλλωστε, ζητάμε και διεκδικούμεδιαχρονικά όλοι οι δήμαρχοι που έχουμε περάσει από τον δημαρχιακό θώκο τις τελευταίες δεκαετίες που η παρέμβαση είναι σε εκκρεμότητα. Για την πόλη που όλοι αγαπάμε και αξίζει να ζούμε», τονίζει στο μήνυμά του ο Νίκος Μπάμπαλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή