Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στον Δήμο Ζωγράφου – Στήριξη για τα έργα που προωθούνται στην πόλη

Δήμος Ζωγράφου
Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στον Δήμο Ζωγράφου – Στήριξη για τα έργα που προωθούνται στην πόλη

Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στον Δήμο Ζωγράφου – Στήριξη για τα έργα που προωθούνται στην πόλη:

Τον Δήμο Ζωγράφου επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, τον οποίο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις και τις μελέτες που θα κατατεθούν για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για τη στήριξη που παρέχει το Υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο και τον ενημέρωσε για το πρόγραμμα συνολικής ανάπλασης, το οποίο, όπως επισήμανε, αποτελεί «ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο για να αλλάξουμε την πόλη μας».
«Για πρώτη φορά, στην ιστορία του Δήμου γίνονται τόσο μεγάλα έργα. Πραγματικά, η Τεχνική Υπηρεσία, η Καθαριότητα και όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν πολύ εντατικά και έχουν έτοιμες μελέτες για να δρομολογηθούν έργα πνοής, κάτι που δεν είχε συμβεί για περισσότερα από 10 χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Θώδας.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για έργα που ενισχύουν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, δίνοντας έμφαση στους νέους ανθρώπους και στην προστασία της οικογένειας . « Η οικογένεια είναι ο πυρήνας της κοινωνίας και αν κάτι διασφαλίζει πραγματικά τη συνοχή, στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε είναι μία γερή οικογένεια, η οποία έχει τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, για τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δύο σημαντικών παρεμβάσεων στον Δήμο Ζωγράφου:
• Την άμεση ένταξη του έργου που αφορά στην κατασκευή Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Βίλα Αγλατζιά, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου για τη φιλοξενία επιπλέον 40 βρεφών και 60 νηπίων, με αιτούμενη χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ).
• Τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πράσινων διαδρομών, 16,5 χλμ., μέσα στην πόλη για πεζούς και άτομα μειωμένης κινητικότητας, έτσι ώστε να αυξηθούν τα σημεία έλξης και υπαίθριας αναψυχής της πόλης και να καταστούν προσεγγίσιμα με ευκολία και ασφάλεια, χωρίς τη χρήση μηχανοκίνητων μέσων. Οι κοινόχρηστοι χώροι που βρίσκονται στην προτεινόμενη διαδρομή, θα αναπλαστούν με σύγχρονο σχεδιασμό και αστικό εξοπλισμό, με ένταξη νέων λειτουργιών και δραστηριοτήτων, αλλά και με μέριμνα για το περιβάλλον.
Επίσης, κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις του Δήμου Ζωγράφου που αφορούν στην ανάπλαση πέντε πλατειών έκτασης 12.200 τ.μ. και 4 παιδικών χαρών, με τις δύο από αυτές να είναι υπερτοπικού χαρακτήρα (μία είναι για ΑμΕΑ και η άλλη χωροθετείται στο πάρκο Γουδή) με αιτούμενη χρηματοδότηση: 10 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ).
Με αφορμή την κατασκευή του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας τόνισε: «Είναι το πρώτο έργο που εξαγγείλαμε πέρυσι, σε έναν χώρο που είναι ελεύθερος. Είναι μεγάλη μου χαρά που καταφέρνουμε και εντάσσουμε τον καινούριο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Αντώνης Τρίτσης και έτσι αποδεσμεύουμε πόρους ενός εκατομμυρίου ευρώ για να διατεθούν σε άλλα έργα». Έθεσε, δε, στον Υπουργό Εσωτερικών το θέμα της αύξησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων καθώς και την αναγκαιότητα να λειτουργήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως τράπεζα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Προχωράμε για να αναδείξουμε το πράσινο, να κάνουμε πιο ανθρώπινη τη ζωή για όλους τους πολίτες. Να γίνει το Ζωγράφου μία γειτονιά που όλοι θα χαίρονται. Να αναδείξουμε τον Δήμο σας και να δώσουμε μία πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής , με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους τους πολίτες. Αυτά αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις. Αλλάζουμε τις συνθήκες ζωής για τον κόσμο», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και έδωσε ραντεβού για να επισκεφτεί ξανά τον Δήμο Ζωγράφου μετά τις 7 Ιανουαρίου.
Ο κ. Θώδας σημείωσε επίσης ότι «μέχρι σήμερα έχουν χρηματοδοτηθεί όλα τα έργα του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ» , ενώ αναφέρθηκε στην έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 950.000 ευρώ που έχει λάβει ο Δήμος Ζωγράφου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού και για τη στήριξη δραστηριοτήτων του.
Επίσης, ο Δήμος Ζωγράφου, ο οποίος εντάσσεται στους 11 Δήμους που συγκροτούν τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), θα ωφεληθεί από τη χρηματοδότηση του πακέτου των 10 δράσεων για την ανάδειξη και προστασία του Υμηττού, ενώ, ήδη, έχουν χρηματοδοτηθεί δράσεις 2,4 εκατ. ευρώ, που αφορούν στην ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων, στην ανασυγκρότηση και ενίσχυση της ασφάλειας των παιδικών χαρών, στην πυρασφάλεια στα σχολεία, στη δημιουργία ραμπών για ενίσχυση της προσβασιμότητα σε δημόσια κτίρια και σχολεία για ΑμΕΑ, στην αναβάθμιση αθλητικών δραστηριοτήτων, με αλλαγή του ταρτάν στο στάδιο «Γρηγόρης Λαμπράκης» και στην αλλαγή του χλοοτάπητα στο γήπεδο Γουδή, καθώς και στη δημιουργία στεγάστρων στις στάσεις.
Τις μελέτες για τις παρεμβάσεις παρουσίασε στον Υπουργό Εσωτερικών ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου, Δημήτρης Δήμας. «Για πρώτη φορά ως Διοίκηση λύνουμε διάφορα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί με τα έτη. Δουλεύουμε για να αλλάξουμε τον Δήμο μας. Σε αυτό το έργο, η συνεισφορά που μας δίνετε είναι τεράστια, πρώτη φορά έχει δοθεί τέτοια χρηματοδότηση στον Δήμο Ζωγράφου. Αλλάζει όλος ο Δήμος μας», σημείωσε ο κ. Δήμας.
«Μετά από πολλά χρόνια, γίνονται επιτέλους μελέτες για υπόγεια πάρκινγκ που είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Δήμο. Το πάρκο Γουδή είχε να συντηρηθεί πάνω από 15 χρόνια, γι’ αυτό πολλά πράγματα έπρεπε να συντηρηθούν και να αλλάξουν. Αυξάνουμε τους χώρους πρασίνου με αναπλάσεις και συντηρήσεις. Δίνουμε έμφαση ακόμη και σε μικρούς χώρους, ακόμη και στις νησίδες», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή