Πράσινο Κίνημα: Χρέος μας να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου

Πράσινο Κίνημα: Χρέος μας να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου:

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα που η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υιοθετήθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 1948. Εγγράφου ορόσημου για τα ίσα και αναφαίρετα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και την προστασία τους, με γνώμονα τις διαχρονικές αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Για το Πράσινο Κίνημα, τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν όχι μόνο αναπόσπαστο θεμέλιο της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά και συστατικό στοιχείο κάθε δημοκρατικής έννομης τάξης. Είναι καθολικά, αδιαίρετα και αναπαλλοτρίωτα και επιβάλλεται η επικαιροποίηση της θεσμικής κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Είναι τα δικαιώματα που έχει ο καθένας εγγενώς ως άνθρωπος, ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, το φύλο, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό.
Σε αυτά εδράζεται το κράτος δικαίου και από αυτά απορρέουν οι δημοκρατικές αξίες κάθε ευνομούμενης πολιτείας, της οποίας πρωταρχική υποχρέωση είναι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου.
Η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, Ρία Ακρίβου, σε δήλωσή της ανέφερε σχετικά: «Σήμερα που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη παγκόσμια συγκυρία και η πανδημία απειλεί το ύψιστο αγαθό της υγείας, σήμερα που οι περιορισμοί καθίστανται υποχρεωτικοί και αναγκαίοι έχουμε όλοι μας χρέος να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου, να ευαισθητοποιηθούμε και να υπερασπιστούμε τα πιο αδύναμα μέλη κάθε κοινότητας. Ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια και την αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας, στην ισότητα ανδρών και γυναικών, η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων ανάμεσα στα έθνη καθώς και ο σεβασμός στα κεκτημένα κάθε κράτους αποτελούν βασικούς πυλώνες κοινωνικής προόδου και ειρηνικής συνύπαρξης των πολιτών και των κρατών τους.
Υψώνουμε το ανάστημά μας και δυναμώνουμε τη φωνή μας για να διασφαλίσουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα κάθε ανθρώπου!
Το Πράσινο Κίνημα θα συνεχίζει να αγωνίζεται αέναα για τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή