Περιφέρεια Αττικής : Πλήρη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φωτιάς σε εργοστάσιο κεριών στο δήμο Μοσχάτου

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε κινητοποίηση όλος ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φωτιάς σε εργοστάσιο κεριών στο Μοσχάτο. Έκκληση προς τους πολίτες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα :

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας η προστασία της υγείας των πολιτών και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Ενεργοποιείται άμεσα το παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Περιφέρειας και ξεκινούν από νωρίς το πρωί οι μετρήσεις»

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φωτιάς σε εργοστάσιο κεριών στο δήμο Μοσχάτου Ταύρου και συγκεκριμένα στην οδό Μοσχάτου 15.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας είναι σε κινητοποίηση, ενώ ενεργοποιείται άμεσα το παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί οι μετρήσεις. Επιπλέον απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας τους (βλέπετε παρακάτω σχετικές οδηγίες).
Τις δράσεις έχει αναλάβει να συντονίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Λειβαδάρο και τη Γενική Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παρασκευοπούλου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή που επλήγη από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο. Από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση της Περιφέρειας είναι άμεση, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών. Με τη συνδρομή έγκριτων επιστημονικών φορέων θα ξεκινήσουμε τη διερεύνηση της επίδρασης της πυρκαγιάς, στην ποιότητα της ατμόσφαιρας, με στοχευμένες δειγματοληψίες. Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την καλύτερη θωράκιση των πολιτών».

Μέτρα προστασίας των Πολιτών

Λόγω των εύφλεκτων υλικών και των ρύπων που έχουν δημιουργηθεί από την ανάφλεξη απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή να λάβουν μέτρα για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.

Συγκεκριμένα οι πολίτες παρακαλούνται:
1. Να αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευτούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων.
2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους.
3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.
4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.
5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή