Δήμος Περάματος: Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Περάματος με τον Υφ. Εσωτερικών για κρίσιμα ζητήματα της πόλης

Δήμος Περάματος
Δήμος Περάματος: Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Περάματος με τον Υφ. Εσωτερικών για κρίσιμα ζητήματα της πόλης

Ανακοίνωση Δήμου Περάματος:
Σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο Περάματος αλλά και θεμάτων που άπτονται της αυτοδιοίκησης, παρέθεσε ο Δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης στον Υφ. Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιοκατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, σε εξαιρετικό κλίμα.
Ο Δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης ενημέρωσε τον Υφυπουργό Εσωτερικών για σειρά ζητημάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και στην επιτάχυνση και απλούστευση διαδικασιών, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερο το δημοτικό έργο.
Τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο Περάματος, ο οποίος προσήλθε στον διάλογο με πλήρη ατζέντα θεμάτων ήταν:
📍Η αποδέσμευση των ΚΑΠ από το πληθυσμιακό κριτήριο
📍Η λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Επιτρόπου
📍Η υποστελέχωση των υπηρεσιών
Στην τηλεδιάσκεψη ο Δήμαρχος έκανε αναλυτική αναφορά πλήθους προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη και σχετίζονται με δραστηριότητες που επιβαρύνουν το περιβάλλον, και την υγεία των πολιτών. Μάλιστα επεσήμανε πώς: «Ο Δήμος Περάματος και ο δυτικός Πειραιάς είναι ίσως η πιο επιβαρυμένη περιοχή, τείνει να γίνει «Ιφιγένεια» στο σύνολο των υποχρεώσεων που έχει το κράτος».
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και συγκεκριμένα στο απαράδεκτο και κοινωνικά άδικο, όπως το χαρακτήρισε, σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση ενός συγκεντρωτικού μοντέλου με την χωροθέτηση ΜΕΑ στη Φυλή και στο Σχιστό Περάματος, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση νομοθετεί τη λειτουργία νέου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) για τον Δήμο Πειραιά 200 μέτρα από τα σπίτια των πολιτών του Περάματος, πολύ κοντά σε υφιστάμενο ΣΜΑ που εξυπηρετεί 20 Δήμους μεταξύ των οποίων και τον Δήμο Πειραιά.
Στην τηλεδιάσκεψη ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υφυπουργό σχετικά με την ανάγκη απομάκρυνσης των δεξαμενών πετρελαιοειδών από τον οικιστικό ιστό της πόλης. Ειδικότερα, τόνισε πως η οριστική απομάκρυνση των 21 δεξαμενών των ΕΛΠΕ, που έγινε εφικτή μέσα από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής τους προηγούμενους μήνες, είναι αναγκαίο να έχει συνέχεια, καθώς ο αγώνας μέχρι την οριστική απομάκρυνση και της τελευταίας δεξαμενής από το Πέραμα δεν πρόκειται να σταματήσει.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος σημείωσε πως εάν συμβεί κάποιο βιομηχανικό ατύχημα δεν θα αναφερόμαστε πια σε «Οδηγία Seveso», αλλά σε «Οδηγία Περάματος» και κάλεσε τον Υφυπουργό, παρά το γεγονός πως το εν λόγω ζήτημα δεν εφάπτεται τον αρμοδιοτήτων του, να συμβάλλει κι εκείνος στην προσπάθεια ώστε η κυβέρνηση να λάβει επιτέλους την απόφαση της οριστικής απομάκρυνσής τέτοιου είδους δραστηριοτήτων από τον οικιστικό ιστό της πόλης.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερή αναφορά στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου τονίζοντας πως «λόγω της μεγάλης ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει περάσει η χώρα και ιδιαίτερα αυτή η περιοχή, είναι επιβεβλημένο να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές με προσωπικό».
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος άκουσε με μεγάλη προσοχή και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο Περάματος κι επιβεβαίωσε την αγαστή συνεργασία που έχουν οι δύο άνδρες στην επίλυση ζητημάτων που ταλανίζουν την δημόσια διοίκηση.

Πήγαινε στην κορυφή