ΜέΡΑ25 : Δέκα απαντήσεις στον κ.Χρυσοχοϊδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜέΡΑ25 : Δέκα απαντήσεις στον κ.Χρυσοχοϊδη

Ανακοίνωση ΜέΡΑ25 Δέκα απαντήσεις στον κ.Χρυσοχοϊδη

Διαβάσαμε με προσοχή (αλλά όχι σε «στάση προσοχής» όπως εμφανώς από το ύφος του θα ήθελε), την ανακοίνωση του κυρίου Χρυσοχοΐδη για το χθεσινό «όργιο» αστυνομικής αυθαιρεσίας. Ο κύριος Χρυσοχοΐδης έκανε επτά παρατηρήσεις, πράγμα που σ’ έναν κακόπιστο, προδίδει την αγάπη του σε λογικές «επταετίας». Εμείς θα του απαντήσουμε με 10 σημεία, και δεν μας πειράζει αν τα εκλάβει σαν «δέκα Εντολές».
Κύριε Υπουργέ,
1.Αν χρειάζεστε 5.000 πάνοπλους αστυνομικούς για να βάλουν σε τάξη μια μειοψηφία 1.000 ατόμων σύμφωνα με τη δική σας μέτρηση, κάτι δεν πάει καλά με το επιχειρησιακό σας σχέδιο και καλό είναι να το επανεξετάσετε.
2.Αυτό το «φωνασκούσα μειοψηφία που η κοινωνία της έχει γυρίσει την πλάτη» και «ημερομηνίες με τις οποίες κανείς δεν ασχολείται», γεννάει την εύλογη απορία γιατί κλείσατε όλους τους σταθμούς μετρό λεκανοπεδίου και περιχώρων για τόσους λίγους. Ξανά, κοιτάξτε λίγο το επιχειρησιακό σας σχέδιο.
3. Συμφωνούμε ότι «είναι μεγάλη ντροπή, είτε το Πολυτεχνείο είτε η 6η Δεκεμβρίου να έχουν εξελιχθεί εθιμικά σε γιορτές μίσους κατά της Αστυνομίας και του πολιτικού συστήματος». Όταν συμβεί κάτι τέτοιο, θα το καταδικάσουμε. Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι «το πολιτικό σύστημα» είναι μαζί με το πλήθος στις επετείους, όχι απέναντί του. Με μία μόνη παράταξη να εξαιρείται. Όλωςτυχαίως, αυτή που σας έβαλε να την Προστατεύετε απ΄τον Πολίτη.
4. Οι «500-1000 που καίνε τις πόλεις» θέλανε άραγε να κάψουν το μνημείο του δολοφονημένου Γρηγορόπουλου; Γιατί όπως είδαμε χθες, ήταν το ΜΟΝΟ σημείο που ήταν απροσπέλαστο ακόμα και σε λουλούδια.
5.Πολύ ενδιαφέρουσα η ομολογία σας ότι οι 374 προσαχθέντες «βρέθηκαν σε συνθήκες αυξημένου συγχρωτισμού» και εξίσου ενδεικτικό ότι όπως κάθε κακοποιητής, προσπαθείτε να ρίξετε την ευθύνη στο θύμα.
6. Το «ένας αστυνομικός ασχημόνησε, 4.999 έκαναν τη δουλειά τους», δεν είναι ακριβές. Πιο ακριβές είναι «έναν έπιασαν οι κάμερες πολιτών»-όπως έχουν πιάσει κατά καιρούς και τους υπόλοιπους 4.999.
7. Χαιρόμαστε που σε 15 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ (φανταζόμαστε πόσο χρονοβόρο είναι να ανακριθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως η ανθοδέσμη). Αλήθεια, εκείνη η άλλη ΕΔΕ από τις 7 Οκτωβρίου όπου ένας απ’ τους «4.999 που έκαναν τη δουλειά τους» απείλησε με σκαιό υβρεολόγιο βουλευτή-αρχηγό κόμματος, τι απέγινε; Πόσο ακόμα χρόνο χρειάζεστε για να βρείτε ποιος αστυνομικός επιχειρούσε σε ποιο σημείο;
8.Χαριτωμένη η περηφάνεια σας για τις κάμερες που θα φέρουν από δω και πέρα οι αστυνομικοί πάνω τους. Ελπίζουμε να έχουν και ρύθμιση για «σέλφι», για να μπορεί να καταγράφεται πόσοι από τους «τερμηνέητορ» σας φέρουν διακριτικά, και πόσοι στη θέση τους βάζουν σύμβολα της Βέρμαχτ.
9. Αλήθεια, το περιστατικό με την ανθοδέσμη το κατέγραψαν οι δικές σας κάμερες; Κι αν ναι, θα το μαθαίναμε ποτέ αν δεν είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου από κάμερα πολίτη;
10. Παρατηρούμε με ενδιαφέρον ότι στα επτά «κατηγορώ» σας, τρία αφορούν τη σημειολογία της επετείου, ένα μόνο αναφέρεται δια της πλαγίας στην προστασία από την πανδημία. Δεν τρέφαμε καμία αμφιβολία για τη στόχευση των ενεργειών σας, αλλά το επισημαίνουμε για να μη μοχθούν οι Εισαγγελικές Αρχές με εκτός θέματος αναφορές σε εκτός θέματος διατάξεις.
Και του χρόνου. Γιατί η Μνήμη μένει. Εσείςείστε περαστικός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή