Δ. Τζανακόπουλος: Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν έχει τελειώσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. Τζανακόπουλος: Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν έχει τελειώσει

Συνέντευξη του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο CNN Greece (Γιάννης Αλμπάνης)

:

Σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας, την αδυναμία της να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για το θέμα των διπλών καταγραφών των επιδημιολογικών δεδομένων επιρρίπτει σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας ευθέως τον πρωθυπουργό ότι “προσπαθεί να μείνει εκτός κάδρου των ευθυνών”. “Η κυβέρνηση αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να επιταχύνει και να βαθύνει αυτή τη συνολική αναδιαρθρωτική στρατηγική. Δεν είναι εξάλλου καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι παρά το δεύτερο lockdown δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να προετοιμάσει τον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση ενός πιθανού τρίτου κύματος”, αναφέρει.

“Αν όλα είναι καλώς καμωμένα αναρωτιέται κανείς γιατί η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής εμπειρογνωμόνων”, δηλώνει χαρακτηριστικά, και υπογραμμίζει: “Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η υπόθεση κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει. Ήδη έχουμε ζητήσει να κληθούν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ο κύριος Κικίλιας και ο κος Χαρδαλιάς αλλά και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κος Αρκουμενέας και ο επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων κος Τσιόδρας. Διότι το μεγάλο θέμα που προκύπτει είναι αν η επιτροπή εμπειρογνωμόνων είχε σαφή και ακριβή εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα ή αν πορευόταν με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας στα τυφλά”.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος εκτιμά πως “σύντομα το πολιτικό τοπίο θα αναμορφωθεί” σημειώνοντας πως για τον ΣΥΡΙΖΑ “το ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε τη συνεπή και μαχητική αντιπολίτευση, να δώσουμε τη μάχη των ιδεών και έτσι η κοινωνική δυσαρέσκεια θα μετατραπεί σε κοινωνική και πολιτική διαθεσιμότητα για ένα νέο προοδευτικό και αριστερό σχέδιο διεξόδου”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή