Δήμος Γαλατσίου: Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΚΕΑ – Ωφελουμένους ΤΕΒΑ

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου: Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΚΕΑ – Ωφελουμένους ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Γαλατσίου ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης 40 της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Περιφέρειας Αττικής, που συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», πραγματοποίησε με επιτυχία διανομή δωρεάν προϊόντων, στις οικογένειες – δικαιούχους του νέου προγράμματος ΚΕΑ, την Παρασκευή 27/11/2020 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου «ΠΑΛΑΙ» (απέναντι από το Άλσος Βεϊκου).

Όπως είναι γνωστό, από 01/06/2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Η διανομή αφορούσε 242 δικαιούχες οικογένειες . Ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Περιφέρειας Αττικής, υπαλλήλους του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Μέριμνας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και με την συνδρομή υπάλληλων από την εταιρεία ΣΑΛΛΑΣ .
Η διαδικασία διανομής διεξήχθη ομαλά, καθώς για την ακριβή ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλώσει κατά την αίτησή τους και φυσικά ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πλέον η ταυτοποίηση των ωφελουμένων γίνεται με λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές και αφετέρου να καταστεί ταχύτερη η διαδικασία διανομής των προϊόντων στους δημότες.

Πήγαινε στην κορυφή