Κορωνοϊός : Οι 18 πιο επιβαρημένες περιοχές της χώρας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό, με ορισμένες περιοχές της να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες.
Δείτε τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των 14 τελευταίων ημερών η είναι η εξής (18 σε σύνολο 74 περιοχών): Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Τρίκαλα. Αυτές οι περιοχές παραμένουν με τα περισσότερα κρούσματα ανεξάρτητα από την πορεία της καμπύλης επιδείνωσης της νόσου στην περιοχή, εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Με τη φράση «το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν λέει να φύγει», η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής των επιστημόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, περιέγραψε την «επιμονή» του δεύτερου κύματος της πανδημίας, κατά τη σημερινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Η ίδια επεσήμανε ότι «η καμπύλη των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας μειώνεται αλλά το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σταθερά σε υψηλό επίπεδο» σημειώνοντας πως εκτιμάται ότι σήμερα περισσότερα από 25.000 κρούσματα είναι ενεργά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Υπογράμμισε δε ότι την εβδομάδα που μας πέρασε «είδαμε όντως μείωση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ενώ ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων στην επικράτεια καθ’ όλη την εβδομάδα βρίσκεται κοντά στις 2 χιλιάδες.

Πηγές

www.trikalavoice.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή